sâmbătă, septembrie 7, 2024

Dezvoltatorii Belvedere Residence din nordul Capitalei au vândut galeria comercială din complex unui investitor privat

EconomieDezvoltatorii Belvedere Residence din nordul Capitalei au vândut galeria comercială din complex unui investitor privat

”Dezvoltatorii Belvedere Residence din nordul Bucureştiului, una dintre cele mai dinamice zone rezidenţiale premium, au vândut unui investitor privat galeria comercială de la parterul clădirilor rezidenţiale din cadrul ansamblului, în cea mai mare tranzacţie cu spaţii de retail stradal înregistrată în ultimii ani, tranzacţie intermediată de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox”, anunţă compania de consultanţă.

Belvedere Residence este construit pe strada Fabrica de Glucoză, pe latură nordică a lacului Tei şi este primul proiect rezidenţial de mari dimensiuni din zona Barbu Văcărescu. Galeria comercială are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 6.000 metri pătraţi, dezvoltată în patru faze şi este deservită de circa 200 de locuri de parcare. Primele trei faze sunt finalizate şi sunt ocupate integral, iar faza a patra urmează să fie livrată la sfârşitul anului viitor.   

Belvedere Residence este un proiect reprezentativ pentru zona Fabrica de Glucoză, succesul de care s-a bucurat transformând această parte a oraşului într-un pol rezidenţial cu o dinamică spectaculoasă. Pe de altă parte, un element esenţial pentru perfectarea acestei tranzacţii au reprezentat-o locaţia proiectului, care oferă o deschidere completă la bulevardul principal, dar şi posibilitatea de a utiliza un număr generos de locuri de parcare.

Printre chiriaşii galeriei comerciale se numără Mega Image, Natuzzi Italia, Bang & Olufsen, Husqvarna, Art Granit, Sweat Concept, Libra Bank, Loft Ceramics, Sophia etc

„Vedem un interes în creştere din partea investitorilor privaţi pentru achiziţia de proiecte imobiliare generatoare de venituri, iar spaţiile de retail, ancorate în general de reţele de food sunt printre preferatele acestora având în vedere rezistenţa mai mare la şocuri precum inflaţie sau scăderea consumului. Iar dacă aceste spaţii sunt parte componentă a unui proiect mixt, care include şi zone rezidenţiale, atunci produsul este şi mai atractiv pentru investitorii care doresc să îşi plaseze banii în proprietăţi care pot genera venituri şi randamente pe termen lung. Pentru perioada următoare estimăm că vom finaliza şi alte tranzacţii pe care le avem în diverse stadii de negociere cu proprietăţi similare”, spune Mihaela Pană, partner private Investment Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox.

Segmentul de retail a fost anul trecut a doua cea mai atractivă clasa de active din punct de vedere al volumului tranzacţiilor, după birouri, iar potenţialul este de creştere, având în vedere negocierile în curs. În 2022, au fost tranzacţionate proiecte de retail în valoare de 325 milioane de euro, comparativ cu 180 de milioane de euro în 2021.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesionişti ce oferă o gamă completă de servicii de consultanţă imobiliară investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.

Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 50.000 de angajaţi în peste 60 de ţări şi venituri de 9,4 miliarde de dolari. Serviciile principale ale companiei sunt: consultanţă în gestionarea activelor şi investiţiilor, pieţe de capital, închirieri, administrarea proprietăţilor, reprezentarea chiriaşilor, servicii de proiect şi evaluare.

 

 

Vezi si alte articole...