luni, iulie 15, 2024

Dieta Dr. Now

MedicalDieta Dr. Now

Dieta Dr. Now, cunoscută și sub numele de dieta lichidă Dr. Nowzaradan, este un plan alimentar strict creat de chirurgul bariatric Younan Nowzaradan pentru pacienții săi care se pregătesc pentru operații de slăbit. Scopul dietei este de a ajuta pacienții să piardă rapid în greutate, reducând în același timp riscurile asociate cu chirurgia.

Cum se ține Dieta Dr. Now?

Dieta este extrem de restrictivă și limitează aportul caloric zilnic la aproximativ 1200 de calorii. Pacienții consumă în principal lichide, cum ar fi supe slabe, băuturi proteice și shake-uri nutritive. Sunt permise și anumite alimente solide cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi legumele și fructele proaspete.

Principalele reguli ale dietei includ:

Consumul a doar două sau trei mese pe zi, evitarea gustărilor, alegerea alimentelor cu conținut scăzut de calorii și grăsimi, hidratarea adecvată cu apă, suplimentarea cu vitamine și minerale, respectarea unui program strict de exerciții fizice

Cum poate ajuta Dieta Dr. Now mamele să se bucure de un corp frumos?

Deși dieta Dr. Now este concepută pentru pacienții care se pregătesc pentru operații de slăbit, poate fi benefică și pentru mamele care doresc să slăbească după naștere. Cu toate acestea, este important de reținut că dieta este extrem de restrictivă și nu ar trebui urmată fără îndrumarea medicului.

Beneficiile potențiale ale dietei pentru mame pot include: pierdere rapidă în greutate, îmbunătățirea stării generale de sănătate, creșterea nivelului de energie, reducerea riscului de anumite boli cronice.

Riscuri și considerente:

Dieta Dr. Now nu este potrivită pentru toată lumea. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice dietă restrictivă, mai ales dacă alăptați.

Dieta poate provoca anumite efecte secundare, cum ar fi oboseală, slăbiciune, amețeli și constipație. De asemenea, poate duce la deficiențe de nutrienți dacă nu este urmată cu atenție.

Alternative la Dieta Dr. Now:

Există multe alte diete sănătoase și echilibrate care pot ajuta mamele să slăbească după naștere. Este important să alegeți o dietă care este potrivită nevoilor și stilului dumneavoastră de viață.

Recomandări:

Consultați un medic sau un nutriționist pentru a vă crea un plan alimentar personalizat. Alegeți alimente sănătoase și nutritive din toate grupele alimentare. Mâncați mese regulate și gustări sănătoase. Faceți exerciții fizice în mod regulat. Beți suficientă apă. Fiți răbdătoare și perseverente.

Slăbirea după naștere poate fi o provocare, dar este posibilă cu o abordare sănătoasă și echilibrată. Nu vă grăbiți și nu vă puneți în pericol sănătatea. Alegeți o dietă și un stil de viață care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele pe termen lung.

Vezi si alte articole...