luni, decembrie 11, 2023

Din 15 octombrie, circulația pe Podul Grant va fi închisă, pe sensul de mers dinspre Crângași spre Strada Turda

Din OrasDin 15 octombrie, circulația pe Podul Grant va fi închisă, pe sensul de mers dinspre Crângași spre Strada Turda

Începând cu data de 15 octombrie, circulația pe Podul Grant va fi închisă pe sensul de mers dinspre Crângași către Strada Turda. Această restricție de circulație este impusă pentru a permite reluarea lucrărilor de reparație la viaductul pasajului. Această măsură va fi în vigoare până în luna martie a anului 2024, conform anunțului făcut de directorul Administrației Străzilor București.

Pe durata acestor restricții, șoferii vor putea circula doar pe sensul opus, de la Strada Turda către Crângași, pe porțiunea de drum care a fost deja reparată. Reparațiile vizează viaductul pasajului care traversează liniile de tren din zona Gării de Nord.

Este important de menționat că aceste lucrări de reparație la Podul Grant au început în 2019, dar au fost suspendate în 2020 din cauza lipsei de fonduri la nivelul administrației publice. La momentul suspendării, progresul lucrărilor era de 33%.

Această închidere a circulației va afecta și traseul liniei de tramvai 41, care traversează Bucureștiul de la Piața Presei până în cartierul Ghencea. Tramvaiele de pe această linie vor circula cu sens unic, în sistem pendulă, pe perioada restricțiilor. Pentru a reduce disconfortul călătorilor, Societatea de Transport București (STB) urmează să introducă o linie suplimentară de autobuz în zona afectată de lucrări:

„În plus, STB va suplimenta cu o linie de autobuz si vor exista rute alternative de circulație”.

În ceea ce privește circulația cu mașinile personale, șoferii vor fi redirecționați pe Calea Giulești și prin Pasajul Basarab din cauza închiderii circulației pe Podul Grant dinspre Crângași către Strada Turda. Această schimbare poate duce la o aglomerare crescută pe cele două artere, care sunt deja foarte circulate. Restricțiile de circulație vor rămâne în vigoare până la finalizarea lucrărilor, programată pentru luna martie 2024.

Vezi si alte articole...