miercuri, februarie 21, 2024

Din primăvară se redeschid pavilioanele Expoflora aflate în Parcul Regele Mihai I

Din OrasDin primăvară se redeschid pavilioanele Expoflora aflate în Parcul Regele Mihai I

Primăria Capitalei informează locuitorii orașului că, începând din această primăvară, pavilioanele Expoflora din Parcul Regele Mihai I vor fi redeschise. Pasionații de floricultură vor putea vizita aceste pavilioane începând cu luna mai 2024.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a comunicat că pavilioanele din Parcul Regele Mihai, unde sunt expuse plante din diverse colțuri ale lumii, se vor redeschide pentru public începând cu luna mai.

Evenimentul oficial de redeschidere pentru public este programat pentru data de 10 mai 2024. Astfel, atât locuitorii Bucureștiului, cât și turiștii vor avea ocazia să exploreze colecția de plante din cadrul „Expoflora”. În aceste pavilioane sunt expuse specimene provenind din regiuni precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe și Oceania.

În legătură cu această inițiativă, ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) a făcut un apel către iubitorii de flori și cei care colecționează plante exotice. În curând va fi demarat proiectul „Steward 2024”.

Numele proiectului are origini în anii ’70, când o doamnă care lucra ca stewardesă la compania Tarom, pe ruta București – Abu Dhabi – Bangkok – Singapore, s-a oferit să aducă semințe și răsaduri în Capitală. Aceasta importa periodic flori rare din țările cu climă tropicală. ALPAB a precizat că respectiva doamnă dorește să rămână anonimă.

„Nu a dorit nici atunci, cum nu dorește nici acum când este o bunică minunată, să-i facem cunoscut numele.

Atât de prolific a fost acest ajutor, încât fosta administrație a IAPIT semna un protocol cu Tarom care se angaja să aprovizioneze cele patru pavilioane Expoflora cu plante de colecție aduse din cele patru zări cunoscute pentru flora lor senzațională”.

În prezent, cei care doresc să doneze plantele lor pentru a fi expuse în pavilioanele respective pot lua legătura cu ALPAB prin intermediul secțiunii de comentarii a ACESTEI postări sau prin mesageria Facebook.

Administrația a subliniat că ar fi de ajutor ca cei interesați să trimită și fotografii ale plantelor pe care doresc să le ofere pentru expozițiile din fostul Parc Herăstrău. Colaborarea între ALPAB și bucureșteni va fi bazată pe voluntariat și altruism. Singura recunoștință care va fi acordată este prin etichetarea cu mențiunea „Exponat realizat/donat de doamna/domnul Ixulescu”.

Vezi si alte articole...