luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Discalculia la copii: Tot ce trebuie să știi despre ea

MedicalDiscalculia la copii: Tot ce trebuie să știi despre ea

Discalculia este o tulburare de învățare specifică ce afectează abilitățile matematice.

Copiii cu discalculie pot avea dificultăți cu: numărarea, înțelegerea numerelor, efectuarea operațiilor matematice simple (adunare, scădere, înmulțire, împărțire), rezolvarea problemelor matematice, spunerea timpului, citirea și scrierea numerelor, estimarea cantităților, înțelegerea conceptelor matematice de bază.

Cauzele discalculiei:

Cauzele discalculiei nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că este o tulburare neurologică ce afectează modul în care creierul procesează informațiile matematice. Discalculia poate fi moștenită sau poate apărea ca urmare a unei leziuni cerebrale sau a unei infecții.

Simptomele discalculiei:

Simptomele discalculiei pot varia de la un copil la altul, dar pot include:

Dificultăți de numărare, de exemplu, pierderea numărului sau săritul peste numere; dificultăți de înțelegere a numerelor, de exemplu, confundarea lui 6 cu 9; dificultăți de efectuare a operațiilor matematice simple, de exemplu, adunarea sau scăderea; dificultăți de rezolvare a problemelor matematice; dificultăți de spunere a timpului; dificultăți de citire și scriere a numerelor; dificultăți de estimare a cantităților; dificultăți de înțelegere a conceptelor matematice de bază.

Diagnosticul discalculiei:

Discalculia este diagnosticată de obicei de către un psiholog educațional sau un alt specialist în învățare. Diagnosticul se bazează pe o evaluare amănunțită a abilităților matematice ale copilului, precum și pe un istoric medical și educațional.

Tratamentul discalculiei:

Nu există un tratament universal pentru discalculie, dar există o serie de intervenții care pot ajuta copiii cu această tulburare. Acestea pot include:

Instruire individualizată: Copiii cu discalculie au nevoie de instruire individualizată care să se concentreze pe punctele lor forte și slabe.

Tehnologii de asistență: Există o serie de tehnologii de asistență care pot ajuta copiii cu discalculie, cum ar fi calculatoarele grafice și programele software de învățare a matematicii.

Terapie: Terapia poate ajuta copiii cu discalculie să facă față anxietății și frustrării legate de matematică.

Prognosticul discalculiei:

Copiii cu discalculie pot continua să se descurce bine în școală și în viață cu sprijinul adecvat. Cu o intervenție timpurie și eficientă, majoritatea copiilor cu discalculie pot învăța să utilizeze matematica în viața de zi cu zi.

Reține că este important să cauți ajutor profesional dacă suspectezi că micuțul are discalculie. Un diagnostic și un plan de tratament adecvat pot ajuta copilul tău să își atingă potențialul maxim.

Vezi si alte articole...