sâmbătă, iunie 15, 2024

DNA l-a acuzat pe Coldea de spălarea banilor. Detalii incendiare din dosar

ActualitateDNA l-a acuzat pe Coldea de spălarea banilor. Detalii incendiare din dosar

DNA și Florian Coldea, general SRI în rezervă, fost prim-adjunct al directorului George Maior, încă un dosar comun. De data asta Generalul Negru nu mai este la “butoane”, este acuzat de fapte grave.

Biografia lui Florian Coldea este una plină de pete! Dar acum, presa centrală a relatat că cei doi foști oficiali ar fi pretins 600.000 de euro de la omul de afaceri Căîtălin Hideg. Florian Coldea era nemulțumit. Nu primise toți banii, ci doar o parte. Așa că au început presiunile asupra lui Cătălin Hideg. În acest dosar se pare că cei doi – Coldea și Dumbravă – sunt acuzați de încasarea de la omul de afaceri Cătălin Hideg a cel puțin 400.000 de lei.

DNA – Dosar Coldea, cauțiuni de 500.000 lei 

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt acuzați de încasarea a 400.000 lei de la omul de afaceri Cătălin Hideg.

Ceilalți doi inculpați din dosarul foștilor șefi SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sunt avocatul Doru Trăilă și Dan Tocaci, un apropiat al omului de afaceri Florian Walther. Aceștia sunt sub control judiciar cu cauțiuni de 500.000 lei și 150.000 lei. Sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, precum și de complicitate la aceste infracțiuni în dosar DNA Coldea

Surse judiciare au informat că dosarul deocamdată nu include (deocamdată) și presupuse fapte de șantaj. Potrivit surselor, dosarul se bazează pe denunțul lui Cătălin Hideg. Cei doi foști oficiali SRI s-au prezentat la DNA și au răspuns acuzațiilor. Hideg a denunțat oferirea de bani în schimbul influenței lor.

Dosarul este bine documentat, având și probe furnizate de Hideg

Banii primiți ilegal de la Hideg ar fi fost „albite” prin contracte de consultanță false. Contractul inițial a fost între Hideg și Doru Trăilă, apoi cu firma lui Dumbravă și, în final, cu firma lui Coldea. Astfel, banii au ajuns la cei doi foști oficiali.

Sursele autorului acestui material afirmă că dosarul este extrem de bine documentat, pe lângă informațiile și probele presupuse a fi fost furnizate de denunțătorul Hideg. Referitor la spălarea de bani a sumelor primite nelegal de la afaceristul Hideg, sursele autorului precizează că acestea ar fi fost disimulate și „albite” prin intermediul unor contracte de consultanță care în realitate nu s-au derulat. Contractul inițial ar fi fost încheiat între omul de afaceri și avocatul Doru Trăilă, după care ar fi fost încheiat un contract de consultanță cu firma lui Dumitru Dumbravă. Ulterior, firma lui Dumbravă ar fi încheiat un contract subsecvent cu firma lui Florian Coldea, acesta fiind traseul prin care se presupune că banii au ajuns de la afaceristul Hideg la cei doi foști oficiali, scrie știripesurse

Implicarea SRI în dosarul lui Coldea

În ceea ce privește o posibilă protejare a fostului prim-adjunct al SRI de către instituție, așa cum afirma Coldea peste tot, s-a dovedit o a fi o iluzie. Dosar DNA Coldea o dovedește!

“Nu cred că SRI-ul de azi are vreo implicare în acest dosar, nici în favoarea, nici împotriva lui Coldea și a celorlalți implicați. Chiar dacă SRI ar fi vrut să blocheze acest dosar, nu ar fi putut. Denunțul lui Hideg și înregistrările prezentate public în presă și depuse la DNA sunt arhisuficiente. Procurorul a avut doar o formalitate de îndeplinit. Revenind la prima ideea, să nu uităm că faptele au fost comise la 7 ani după ce Coldea nu a mai fost prim-adjunct al SRI. Magia dosarelor copiate din sistem se pierde ușor-ușor…” a comentat jurnalistul Dan Andronic pe Facebook.

Vezi si alte articole...