sâmbătă, septembrie 23, 2023

Doi tineri polonezi, arestaţi cu privire la atacuri în weekend asupra reţelei de comunicaţii a Căilor Ferate poloneze PKP. Tinerii au fost arestaţi într-un apartament în oraşul Bialystok, în care s-a confiscat echipament radio

EconomieDoi tineri polonezi, arestaţi cu privire la atacuri în weekend asupra reţelei de comunicaţii a Căilor Ferate poloneze PKP. Tinerii au fost arestaţi într-un apartament în oraşul Bialystok, în...

”Cei doi bărbaţi atrestaţi sunt cetăţeni polonezi”, a declarat duminică AFP Tomasz Krupa,, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Bialystok, un oraş situat în est, în care au fost arestaţi.

Cei doi polonezi sunt în vârstă de 24 şi 29 de ani.

Echipament radio a fost confiscat în apartamentul în care au fost arestaţi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, necunoscuţi au pătruns în reţeaua de comunicaţii radio a Căilor Ferate poloneze PKP, în apropiere de Szczecin (nord-vest) şi au emis un semnal ”stop”, care a provocat opriri şi întârzieri unui număr de aproximativ 20 de trenuri.

Traficul a revenit la normal peste câteva ore, potrivit PKP.

Atacurile au continuat sâmbătă şi duminică în alte regiuni din Polonia – fără să provoace probleme majore traficului feroviar.

Presa scrie că între emisiile semnalului ”stop”, lucrătorii feroviari au putut să audă imnul naţional al Rusiei şi un discurs al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Polonia, un stat membru NATO şi o aliată fidelă a Ucrainei, joacă un rol-cheie în transportul armamentului din Occident către această ţară devastată de război.

Sâmbătă, serviciile poloneze de informaţii (ABW) au anunţat o anchetă şi faptul că ”nu exclud niciun scenariu”.

”Ştim că de mai multe luni au loc tentative de destabilizare a statului polonez” ale ”Federaţiei ruse, în colaborare cu Belarusul”, acuza un purtător de cuvânt ABW Stanislaw Zaryn, citat de agenţia oficială poloneză PAP:

El acuza că atacul ”!a destabilizat într-un fel traficul feroviar”, dar ”nu a antrenat riscuri la adresa sănătăţii şi vieţii pasagerilor”.

În cursul săptămânii, Căle Ferate poloneze au înregistrat o serie de accidente în reţeaua feroviară – inclusiv deraierea unor trenuri -, care nu s-au soldat cu victime.

Purtătorul de cuvânt al spionajului polonez declara că ”nu există niciun semnal” care să permită să se facă o legătură între atacul asupra reţelei de comunicaţii şi aceste accidente în reţeaua feroviară.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro