luni, iulie 15, 2024

Dosarul Coldea. „Șeful cel mare”, implicat în jocurile companiilor din China

ActualitateDosarul Coldea. „Șeful cel mare”, implicat în jocurile companiilor din China

Ies la iveală noi detalii legate de modul în care Florian Coldea opera în România. După ce a plecat din SRI, generalul nu ar fi ezitat să se implice în jocurile companiilor chinezești din România. Astfel, acesta s-ar fi ales cu sume importante, majoritatea încasate prin intermediul agențiilor de publicitate.

Florian Coldea, legături cu firmele din China

Fostul șef al SRI Florian Coldea nu a ezitat să se implice în afacerile unor companii chinezești din România. După ce a fost demis din fruntea instituției, generalul ar fi încasat sume importante din astfel de acțiuni.

De altfel, acesta ar fi folosit toate pârghiile pentru a avea rezultate dorite. Prin prisma acestei misiuni, Coldea a devenit un pilon important în dezvoltarea companiilor chinezești în România.

Vizite dese la Ambasada Chinei

Florian Coldea ar fi fost surprins frecvent vizitând Ambasada Chinei. Astfel, generalul ar fi stabilit conexiuni cu diverși oficiali chinezi. În plus, acesta ar fi luat parte inclusiv la dineuri și întâlniri discrete.

Acțiunile sale au fost supravegheate de partenerii din NATO, având în vedere legăturile tot mai apropiate cu anumiți oficiali chinezi.

Una dintre colaborările care au atras atenția asupra generalului a fost cu Mirona Filipoiu și Yan Wang, în proiectul cu societatea cu acțiuni în energie regenerabilă Jolywood.

Coldea

Florian Coldea, sprijin pentru firmele chinezești

Fondatorul companiei cu acțiuni în sfera energiei regenerabile ar fi ajuns în România prin Coldea. De altfel, Lin Jianwei este membru al Partidului Comunist Chinez, iar activitatea sa a atras atenția serviciilor secrete europene. Lin ocupă funcția de deputat al celui de-al 15-lea Congres al Poporului din orașul Changshu. De asemenea, acest este președinte al Camerei de Comerț Taizhou din Changshu și membru al celui de-al 7-lea CPPCC al orașului Quzhou. Astfel, fostul șef al SRI ar fi avut conexiuni importante cu demnitari de rang înalt din China.

Totodată, Coldea ar fi făcut toate demersurile pentru a promova interesele Huawei în România.

Totodată, prin intermediul companiei SmileMedia, care opera hotnews.ro, generalul ar fi „împins”sume importante pentru promovarea companiei Huawei. În schimbul acestor demersuri, Coldea ar fi încasat sume importante de la Huawei. De altfel, legături cu extinsa caracatița instrumentată de acesta ar fi avut și alte nume importante din sfera de publicitate din România.

Vezi si alte articole...