”În data de 27 ianuarie a.c., la expirarea termenului-limită de depunere a ofertelor pentru construirea şi echiparea medicală a Noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, două asocieri de firme au depus documentaţiile prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). De la publicarea anunţului de licitaţie şi până în momentul depunerii de oferte, 50 de companii din România, Italia şi Turcia au solicitat detalii suplimentare privind documentaţia încărcată în SEAP, o parte dintre acestea regăsindu-se în rândul celor două asocieri formate”, a anunţat, luni, Consiliul Judeţean Sibiu.
CON-A Operations este liderul primei asocieri, la care au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori. Între acestea se află şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex.
În portofoliul Grupului CON-A, se află obiective de referinţă din domeniul medical (Spitalul Orăşenesc „Sf. Spiridon” Mioveni, extinderea Spitalului Judeţean Alba Iulia, Centrul Medical Ares Cluj-Napoca, Centrul de cercetare şi producţie soluţii perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiş), al infrastructurii sportive (stadioanele din Sibiu, Craiova şi Târgu Jiu, Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj), de business (Centrul de Afaceri Sibiu), de turism (Hotel Ramada Sibiu), de transport (terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu), industrie (fabrici de componente în Sebeş, Jucu şi Blaj) şi comerţ (Centrul Comercial Coral Constanţa).
Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS din Turcia este liderul celei de-a doua asocieri din care fac parte alte 33 de companii care au calitatea de ofertanţi sau de subontractori. 32 dintre acestea sunt din România şi una din Turcia.
Özaltin are o activitate intensă în construcţia de clădiri publice, autostrăzi, baraje, în exploatări miniere, deţinând în acelaşi timp un lanţ hotelier în regiunea Antalya.
Între cele mai mari construcţii realizate de Özaltin, se numără Centrul Medical din Isparta, Turcia, cu o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi şi 1.000 de paturi, precum şi un complex de aproape 30.000 de metri pătraţi, cu 202 apartamente rezidenţiale şi 2.500 de metri pătraţi de birouri, edificat în Minsk.
Analiza ofertelor depuse de liderii celor două asocieri se va face într-un interval ce nu va depăşi 90 de zile, comisia de licitaţie fiind alcătuită din specialişti ai Consiliului Judeţean Sibiu şi din reprezentanţi ai firmei care a realizat proiectul tehnic şi ai celei de consultanţă. În comisie va fi şi un reprezentant al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
”Suntem singura administraţie judeţeană din România care are un proiect de spital nou în faza de analiză a ofertelor de construire şi echipare medicală. După stabilirea câştigătorului, contractul va fi semnat cu clauză suspensivă, urmând ca lucrările să înceapă imediat după ce avem asigurată sursa de finanţare. Aceeaşi strategie am avut-o şi în cazul actualei extinderi a Aeroportului Internaţional Sibiu, care ne-a permis să fim cu un pas înainte, să accesăm toţi banii disponibili pe acest segment şi să demarăm rapid lucrările”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.
Bugetul estimat pentru contractul de construire şi echipare medicală a noului Spital Judeţean Sibiu este 449,15 milioane de Euro + TVA, pentru care Consiliul Judeţean Sibiu va solicita finanţare europeană prin Programul Operaţional Sănătate, cât şi accesarea unui împrumut guvernamental de la Banca Europeană pentru Investiţii.
Investiţia vizează amenajarea unui spital cu 4 corpuri de clădire, fiecare având 5 etaje, însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulţi şi copii şi 90 de paturi spitalizării de zi. Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficienţă energetică ridicată şi o infrastructură funcţională digitalizată.
Suprafaţa desfăşurată a construcţiei este de 120.570 metri pătraţi, termenul de execuţie, predare şi recepţie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor