luni, iunie 17, 2024

Două blocuri din București, de două și patru etaje, consolidate cu soluții inovative

Din OrasDouă blocuri din București, de două și patru etaje, consolidate cu soluții inovative

Două blocuri din București, unul cu două etaje și celălalt cu patru etaje, urmează să fie consolidate folosind soluții inovatoare finanțate din fonduri europene. Primarul Nicușor Dan a anunțat că vor fi instalate exoschelete, ceea ce va permite proprietarilor să rămână în locuințele lor pe durata lucrărilor de consolidare.

Acest proiect este unul pilot și se aplică exclusiv clădirilor care nu sunt considerate monumente istorice și care nu sunt situate în zone protejate, a explicat primarul general.

Soluțiile inovatoare sunt dezvoltate și testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecți români și specialiști din cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecți români și specialiști ai Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic”, transmite Nicușor Dan, joi, 16 mai, pe Facebook.

Primarul Bucureștiului explică că proiectul este de tip pilot și implică instalarea unui exoschelet (o structură externă) fără a necesita evacuarea locuitorilor. Fondurile necesare sunt asigurate din programe europene precum Horizon – Multicare și E-safe.

Această soluție inovatoare poate fi aplicată doar în cazul clădirilor care nu sunt clasificate drept monumente istorice și care nu se află în zone protejate.

„Această soluție nouă se poate aplica doar în cazul unor clădiri care nu sunt imobile istorice și nici nu se află în zone protejate, astfel încât să se poată interveni pe zidurile exterioare”.

Cele două clădiri, una situată la Intrarea Văcărești nr. 2 și cealaltă pe Aleea Pricopan nr. 12, au respectiv două și patru etaje.

Primul imobil va beneficia de consolidare cu un exoschelet din lemn, soluție de proiectare dezvoltată de cercetătorii italieni.

Al doilea imobil, situat pe Aleea Pricopan nr. 12, va fi consolidat cu un exoschelet din metal și va permite adăugarea de balcoane la cele 40 de apartamente, care sunt destinate locuințelor sociale și au o suprafață de 30 mp fiecare.

Vezi si alte articole...