luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Drulă, către Boloş: Sunteţi cel mai nociv ministru al Finanţelor pe care l-a avut România după 1989. România are cele mai mari scumpiri, cea mai mare inflaţie din toată UE

EconomieDrulă, către Boloş: Sunteţi cel mai nociv ministru al Finanţelor pe care l-a avut România după 1989. România are cele mai mari scumpiri, cea mai mare inflaţie din toată...

„Domnule ministru Boloş, sunteţi cel mai nociv ministru al Finanţelor pe care l-a avut România după 1989. Cifrele mandatului dumneavoastră vorbesc de la sine. Pe ianuarie 2024 România are cele mai mari scumpiri, cea mai mare inflaţie din toată Uniunea Europeană şi nu depăşim locul doi cu puţin – este de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene inflaţia din România. Deficitul, ştiţi foarte bine, deja după primele două luni este undeva la cel puţin 25 de miliarde de lei, din informaţiile mele chiar 27 – 28 de miliarde de lei, o cifră fără precedent în timpuri normale. N-aveţi economia oprită, n-aveţi vreo situaţie specială de urgenţă, singura voastră prioritate au fost cheltuielile făcute în interesul clientelei de partid, umplerea portbagajelor de la Vaslui sau scoicile colegului dumneavoastră de partid din PNL de la Prahova”, a explicat Cătălin Drulă, luni în plen Camerei.

Liderul USR a mai spus că ministrul PNL al Finanţelor împrumută, zilnic, România cu un miliard lei.

„Împrumutaţi România în fiecare zi lucrătoare cu un miliard de lei, îndatoraţi generaţiile viitoare şi cifra de pe anul trecut, de pe 2023, de 203 miliarde de lei, este una care pur şi simplu depăşeşte orice aşteptare. Sunteţi un ministru care creşte taxele, care a crescut taxele de pe o lună pe alta. Cum poate PNL, care a venit în alegeri cu mesajul că nu va creşte nicio taxă, să mai pretindă că are vreun fel de identitate de dreapta, când creşte taxele, când puneţi pistoalele şi puştile pe antreprenori, când tot ce faceţi este în duşmănie faţă de mediul privat, faţă de cei care se trezesc dimineaţa devreme şi muncesc în această ţară. Mandatul dumneavoastră este unul care este bazat pur pe minciună, aţi cosmetizat şi manipulat datele privind deficitul bugetar”, a mai precizat Drulă.

„Sunteţi singurul ministru al Finanţelor de după Revoluţie care nu a făcut rectificare bugetară, ca să ascundeţi cheltuielile şi datoriile reale ale bugetului”, a continuat preşedintele USR, în discursul său de la tribuna plenului Camerei.

„Lăsaţi practic un dezastru în urmă. Va fi un moment de decont al electoratului în acest an şi acel decont va veni împotriva voastră, a stângii comasate PSD şi PNL”, i-a mai spus Drulă lui Boloş.

Deputaţii au dezbatut, luni, moţiunea simplă a USR şi partidului Forţa Dreptei împotriva ministrului de Finanţe Marcel Boloş. Moţiunea simplă va fi votată, în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor.

 

Vezi si alte articole...