miercuri, mai 31, 2023

Drumarii montează plase de retenţie pe Transfăgărăşan, în trei zone periculoase din cauza căderilor de pietre / Continuă deszăpezirea, zăpada având în unele locuri 5-6 metri înălţime – FOTO / VIDEO

EconomieDrumarii montează plase de retenţie pe Transfăgărăşan, în trei zone periculoase din cauza căderilor de pietre / Continuă deszăpezirea, zăpada având în unele locuri 5-6 metri înălţime - FOTO...

 

”În paralel cu deszăpezirea Transfăgărăşanului, a început şi montarea plaselor şi barierelor care vor proteja de căderile de pietre 3 zone periculoase ale drumului. Aceste amenajări necesită atât curăţarea versanţilor cât şi forarea a sute de găuri în stâncă în care vor fi prinse plasele”, anunţă, vineri, DRDP Braşov.

În 12 mai, drumarii anunţau că a început deszăpezirea Transfăgărăşanului, operaţiunea fiind realizată de Districtul Bâlea.

”Din păcate iarna prelungită şi vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenţia utilajelor, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 5-6 metri grosime. Cu toate acestea suntem convinşi că vom reuşi şi în acest an să deschidem mai devreme traficul pe Transfăgărăşan faţă de termenul obişnuit de 1 iulie”, anunţau drumarii.

 

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro