luni, iulie 22, 2024

DWAC, compania parteneră a platformei Truth Social a lui Donald Trump, a atras o finanţare de 50 de milioane de dolari

EconomieDWAC, compania parteneră a platformei Truth Social a lui Donald Trump, a atras o finanţare de 50 de milioane de dolari

Acordul, care ar putea fi anunţat oficial în următoarele zile, se bazează pe titluri convertibile şi va ajuta la finanţarea DWAC în timp ce aceasta încearcă să finalizeze fuziunea cu Trump Media & Technology Group (TMTG), proprietarul platformei de social media Truth Social, au spus sursele.

Acţiunile DWAC aproape şi-au triplat valoarea, la circa 47,6 dolari pe unitate, de la 15 ianuarie, data la care Trump a câştigat caucusul din Iowa în drumul său către nominalizarea republicană pentru preşedinte, deoarece investitorii pariază că reapariţia sa ca o figură politică importantă va face ca Truth Social să fie mai valoroasă.

Firmele de investiţii Anson Funds, All Blue Capital şi Mangrove Partners s-au oferit să cumpere titlurile convertibile oferite, au adăugat sursele, avertizând că momentul şi compoziţia tranzacţiei se pot schimba în continuare.

Sursele au cerut anonimatul deoarece detaliile discuţiilor despre tranzacţie sunt confidenţiale.

Directorul general al DWAC, Eric Swider, a refuzat să comenteze. Reprezentanţii Anson Funds, All Blue Capital şi Mangrove Partners nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

DWAC a dezvăluit luna trecută că strânge 50 de milioane de dolari în titluri convertibile, după anularea unei tranzacţii de investiţii private în capitaluri publice (PIPE) de 1 miliard de dolari.

DWAC a fost de acord să fuzioneze cu TMTG în octombrie 2021, dar nu a reuşit să finalizeze tranzacţia până la termenul limită din septembrie 2022, deoarece autorităţile de reglementare financiare din SUA au analizat cu atenţie dezvăluirile DWAC către investitori.

Acest lucru le-a dat investitorilor PIPE dreptul de a-şi anula angajamentele.

Un amendament al acordului TMTG cu DWAC a cerut, în august anul trecut, desfiinţarea PIPE şi i-a oferit lui Trump noi acţiuni în DWAC, cu mai multă putere de vot.

DWAC a rămas cu fonduri de aproape 300 de milioane de dolari pe care le-a strâns cu oferta publică iniţială în 2021, dar aceşti bani sunt alocaţi pentru a merge către TMTG odată ce fuziunea lor este finalizată.

DWAC s-a confruntat cu mai multe provocări în încercarea sa de a finaliza acordul cu TMTG. A fost ţinta investigaţiilor Departamentului de Justiţie al SUA şi a Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Schimb (SEC), şi-a înlocuit directorul general şi şi-a schimbat consiliul de administraţie.

În septembrie, investitorii DWAC au votat să acorde o prelungire de până la un an pentru a finaliza acordul cu TMTG.

DWAC aşteaptă acum aprobarea SEC pentru a permite acţionarilor săi să voteze fuziunea cu TMTG.

DWAC a declarat că se aşteaptă să tragă 10 milioane de dolari din fondurile de 50 de milioane de dolari obţinute din titluri convertibile pentru utilizare imediată şi să folosească restul la încheierea tranzacţiei cu DWAC.

 

Vezi si alte articole...