luni, iulie 15, 2024

E oficial: Retailerul online elefant.ro a intrat în insolvență

MedicalE oficial: Retailerul online elefant.ro a intrat în insolvență

Retailerul online elefant.ro a intrat oficial în insolvență. Compania a cerut la finalul lunii ianuarie deschiderea procedurii generale a insolvenței, spunând că vrea să propună un plan de reorganizare iar Tribunalul București a admis joi cererea.

Potrivit Tribunalului București, citat de Economedia, printre creditori se numără sunt Patria Bank., Fan Courier, Cargus, Universul Juridic., Didactica Publishing House, Univers Enciclopedic Books, Grup Editorial Litera, Rompetrol.

Elefant Online a încheiat anul 2022, cel mai recent pentru care există date financiare, cu afaceri de 183,6 milioane de lei, în scădere cu 20% față de anul precedent, în timp ce pierderea a urcat cu 79% la 27,4 milioane lei. Datoriile se ridică însă la 122 milioane de lei.

Acționarul majoritar al Elefant Online este Millenium Gold Resources Limited, cu 58,83%. Millennium Gold Resources Limited este un offshore din Cipru, activ în România prin intermediul mai multor societăţi. Compania este controlată de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, care a fondat Elefant în anul 2010.

În acționariatul Elefant Online se mai găsește și Grupul Catalyst, cu 9,62% din capitalul social, activ în România prin intermediul mai multor societăţi cu activităţi în principal în domeniul IT.

Vezi si alte articole...