duminică, februarie 25, 2024

Echipamente Calisthenics vor fi montate și în parcurile Drumul Taberei, Liniei și Timișoara 18, anunță Primăria Sectorului 6

Din OrasEchipamente Calisthenics vor fi montate și în parcurile Drumul Taberei, Liniei și Timișoara 18, anunță Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 dorește să amintească bucureștenilor că în mai multe parcuri din sector există echipamente pentru Calisthenics. Acestea oferă o abordare diferită în ceea ce privește menținerea formei fizice, fără a utiliza greutăți și fără a necesita un program de antrenament la sală. Pe pagina sa de Facebook, Primăria Sectorului 6 detaliază ce presupune practicarea Calisthenics și ce beneficii aduc aceste echipamente.

„Calisthenics provine din alăturarea cuvintelor grecești antice kállos, care înseamnă „frumusețe” și sthenos, care înseamnă „putere”, subliniind astfel arta de a folosi greutatea corporală ca modalitate de dezvoltare a fizicului.

Practica a fost înregistrată în Grecia Antică, inclusiv în armatele lui Alexandru cel Mare și ale spartanilor în bătălia de la Termopile.

Echipele sportive și unitățile militare utilizează acest tip de exerciții ca formă de pregătire fizică sincronizată pentru a crește coeziunea de grup și disciplina”.

De asemenea, aceste tipuri de exerciții sunt populare și apreciate în multe școli din întreaga lume, conform informațiilor furnizate de Primăria Sectorului 6.

„De asemenea, exercițiile la Calisthenics sunt populare datorită componentei educaționale și sunt apreciate la scară largă în școlile din întreaga lume”.

Participarea la un antrenament folosind echipamentele de tip Calisthenics îmbunătățește abilitățile psihomotorii și, în același timp, dezvoltă musculatura.

„Pe lângă fitness-ul muscular și cardiovascular, îmbunătățesc abilitățile psihomotorii și oferă un echilibru mai bun și o coordonare facilă a mișcărilor.

Această formă de antrenament conține exerciții specifice pentru consolidarea musculaturii, care vor conduce la forme vizibil mai bune ale propriului corp.

Așadar, vă așteptăm să încercați conceptul Calisthenics care vă ajută să vă mișcați sănătos, în aer liber, alături de familie sau prieteni!”

Locuitorii din București sunt încurajați să experimenteze echipamentele Calisthenics disponibile în următoarele parcuri din Sectorul 6: Brâncuși, Crângași, Politehnica, Râul Doamnei și Dealul Țugulea. Primăria Sectorului 6 anunță, de asemenea, că vor fi instalate echipamente Calisthenics și în parcurile Drumul Taberei, Liniei și Timișoara 18.

Vezi si alte articole...