sâmbătă, iulie 20, 2024

Echipele ADPDU Sector 6 au început lucrările de reparații și de reabilitare în Parcul Crângași

Din OrasEchipele ADPDU Sector 6 au început lucrările de reparații și de reabilitare în Parcul Crângași

Primăria Sectorului 6 a anunțat că echipele ADPDU S6 au început lucrările de reparatii și de reabilitare în Parcul Crângași. Administrația publică a anunțat că parcul va fi închis pe porțiuni pentru a permite accesul oamenilor la spațiul verde în timpul lucrărilor.

În Sectorul 6 au început, la începutul acestei săptămâni, mai multe lucrări de reabilitare, inclusiv cele din Parcul Crângași, unul dintre parcurile semnificative din sector. Aceste lucrări sunt realizate de către echipele din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) S6. Primăria a comunicat și lista îmbunătățirilor care vor fi aduse parcului. Iată care sunt acestea:

  • Se vor reface: spațiul verde, aleile și terenurile de sport.
  • Sistemul de irigație va fi extins.
  • Mobilierul urban din parc va fi înlocuit.

Administrația publică a anunțat că pentru a nu închide complet parcul pe perioada lucrărilor, acestea vor fi realizate treptat.

„Știm că aveți nevoie să ieșiți să vă plimbați în aer liber, astfel că nu intrăm deodată cu toate lucrările. Le-am etapizat în trei faze și vom închide parcul pe porțiuni”.

Prima etapă a lucrărilor a fost demarată pe data de 16 octombrie 2023 și a inclus zona de la Lacul Morii până la Șoseaua Virtuții. În perioada desfășurării acestor lucrări, s-au efectuat următoarele modificări:

  • Au fost reabilitate locurile de joacă din parc.
  • S-a schimbat sistemul de iluminat de-a lungul aleilor parcului.

Reabilitarea Parcului Crângași este programată să se încheie în luna iunie 2024. De asemenea, luni, Primăria Sectorului 6 a anunțat că au început lucrările de modernizare și amenajare în zona Piațetei Favorit. Administrația publică a informat locuitorii orașului că, la finalizarea acestor lucrări, zona va avea un aspect complet schimbat. Piațeta va fi modernizată, cu mai multe spații verzi, și va putea găzdui diverse evenimente de dimensiuni mici și medii. Aceste lucrări sunt planificate să fie finalizate în 7 luni conform declarației Primăriei.

Vezi si alte articole...