marți, iunie 18, 2024

Eduard Novak anunță că vrea să participe la Jocurile Paralimpice de la Paris. „A 6-a Olimpiadă la care îmi propun să particip”

SportEduard Novak anunță că vrea să participe la Jocurile Paralimpice de la Paris. „A 6-a Olimpiadă la care îmi propun să particip”

Ministrul sportului, Eduard Novak, a anunţat duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, preluată de Agerpres, că „rezoluţia” sa pentru noul an este să intre în pregătirile pentru Jocurile Paralimpice Paris 2024.

„Sportul ne învaţă că trebuie să luptăm mereu pentru a ne atinge idealurile şi să nu ne ferim de obiective prea mari, prea îndrăzneţe, indiferent care ar fi obstacolele. Iar rezoluţia mea pentru noul an include un astfel de obiectiv, să intru în pregătirile pentru Jocurile Paralimpice Paris 2024”, a transmis Eduard Novak.

Novak este singurul campion paralimpic al României. Aceasta va fi a şasea ediţie a Jocurilor Paralimpice la care ar urma să ia parte şi a doua în timpul mandatului de ministru.

Ministrul și-a motivat decizia spunând că „apropierea de sport şi de înalta performanţă şi mentalitatea de campion, ideea de a doborî noi bariere, m-au ajutat mereu să fiu versiunea mea mai bună”.

„Îmi amintesc şi acum cu drag de prima medalie olimpică, din 2008, după care a urmat aurul la Londra patru ani mai târziu. Sunt mai mult decât nişte medalii, sunt experienţe care m-au completat ca persoană şi care mi-au arătat că importantă nu este doar destinaţia (rezultatul final), ci şi procesul, întreaga călătorie”, a punctat Novak.

Fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak este ministrul sportului din decembrie 2020.

Ciclistul Eduard Novak are patru medalii la Jocurile Paralimpice. Una de aur, în 2012, la Londra, în proba de urmărire C4 (pe pistă), şi trei de argint, în 2008, la Beijing, în proba de contratimp LC2 (pe şosea), în 2012, la Londra, la contratimp C4 (pe şosea), şi în 2021 la Tokyo, la urmărire C4 (pe pistă), amintește Agerpres.

Vezi si alte articole...