sâmbătă, septembrie 23, 2023

Egiptul va fora 35 de sonde noi de gaze naturale, între 2024-2025, investiţii în valoare de 1,5 miliarde de dolari

EconomieEgiptul va fora 35 de sonde noi de gaze naturale, între 2024-2025, investiţii în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Forajul a 10 sonde a fost finalizat în perioada 2022-2023, scrie publicaţia Egypt Today. Forajul a dus la o serie de descoperiri, dintre care cea mai importantă a fost descoperirea blocului Nargis în Marea Mediterană, cu rezerve de aproximativ 2,5 trilioane de metri cubi de gaz.

El-Molla a trecut în revistă şi dezvoltarea explorării gazelor naturale, explicând că se implementează un plan de forare a 45 de sonde de gaze naturale în Marea Mediterană şi Deltă, cu investiţii în valoare de aproape 1,9 miliarde de dolari.

Ministrul Petrolului a spus că rezultatele licitaţiei internaţionale pentru căutarea de gaze naturale în 12 zone onshore şi offshore din Mediterana şi Deltă sunt în curs de evaluare, odată cu încheierea acesteia la sfârşitul lunii iulie.

El-Molla a mai declarat că British Petroleum (BP) intenţionează să foreze patru noi sonde de explorare a gazelor naturale în al patrulea trimestru al anului 2023.

Două sonde vor fi forate în zăcământul de gaze şi condens Raven din Alexandria de Nord şi Marea Mediterană de Vest, în timp ce alte două vor fi forate în concesiunea offshore King Mariout din vestul Mediteranei.

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro