Peste 800 de elevi din Sectorul 6 primesc mese calde prin programul „Școala după Școală”
Începând de luni, 24 februarie, Banca de Alimente din Sectorul 6 oferă mâncare caldă pentru 818 elevi din patru școli și licee, înscriși în programul „Școala după Școală”. Din 3 martie, încă două școli se vor alătura inițiativei, beneficiind de mese gătite de bucătarii Băncii de Alimente, potrivit anunțului Primăriei Sectorului 6.
Livrare directă în școli
Mâncarea este livrată zilnic în unitățile de învățământ din Giulești. Primarul Ciprian Ciucu a declarat că programul va fi extins treptat, astfel încât toate școlile să poată beneficia de mese calde pregătite la standarde ridicate.
„Astăzi am început livrarea meselor calde prin Banca de Alimente a Sectorului 6. Scopul este să extindem programul în toate școlile. Astfel, costurile vor fi mai mici, iar calitatea mâncării, mult mai bună. Din ce am văzut, copiilor le place foarte mult”, a spus edilul.
Luni, elevii au primit pulpe de pui cu salată de varză, cartofi la cuptor și un măr.
Meniuri echilibrate, pregătite de nutriționiști
Meniurile sunt concepute de un nutriționist și includ preparate variate, gătite prin coacere, fierbere sau la abur, fără prăjire. Printre felurile de mâncare oferite se numără:
- Curcan cu măsline și sos de roșii
- Șnițel la cuptor
- Paste bologneze
- Pui cu morcov copt și sos de iaurt
O porție costă 12,5 lei, incluzând ambalajul, transportul și alte cheltuieli logistice.
Școlile incluse în program
În prezent, beneficiază de mese calde:
- Liceul Teoretic „Marin Preda” – 300 porții
- Școala nr. 163 – 150 porții
- Școala nr. 168 – 108 porții
- Colegiul Tehnic „Gheorghe Airinei” – 260 porții
De la 3 martie, vor primi și:
- Școala nr. 167 – 266 porții
- Școala nr. 169 – 570 porții
Despre Banca de Alimente Sector 6
Banca de Alimente Sector 6 este prima instituție publică din România dedicată combaterii risipei alimentare și sprijinirii comunității. Aici sunt colectate, depozitate și distribuite alimente donate de companii. Spațiul este dotat cu camere frigorifice, mașini izoterme pentru transport și o bucătărie modernă unde sunt pregătite zilnic sute de porții de mâncare.
Alături de Bancă funcționează și o cantină socială, unde zilnic vin să mănânce persoane aflate în dificultate.