sâmbătă, aprilie 20, 2024

Elon Musk provoacă din nou rumoare. Ce a făcut de această dată miliardarul

ExterneElon Musk provoacă din nou rumoare. Ce a făcut de această dată miliardarul

Elon Musk și-a pus din nou internauții în cap, după ce a avertizat împotriva unui medicament extrem de popular. Miliardarul nu este fanul unui produs farmaceutic folosit frecvent în SUA.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu mai este cel mai bogat om din lume, dar, cu siguranță, rămâne cel mai influent miliardar. Musk și-a câștigat acest statut prin crearea și conducerea mai multor companii inovatoare. Cea mai cunoscută este Tesla, considerată lider mondial în fabricarea vehiculelor electrice.

Pe lângă vehicule electrice, Teslaproduce și panouri solare dar și un robot umanoid, Tesla Bot, care ar putea fi comercializat anul acesta. Musk a fondat și SpaceX, o companie de rachete reutilizabile care a reaprins visul de a trimite oameni pe Marte în următorii câțiva ani, scrie The Street.

Musk nu mai e cel mai bogat om din lume

El a fost, pentru o vreme, cel mai bogat om din lume, titlu pe care l-a pierdut chiar la sfârșitul anului 2022, după ce valoarea acțiunilor Tesla a scăzut cu peste jumătate, declinul fiind accelerat de achiziția Twitter de către Elon Musk, pentru 44 miliarde de dolari.

Averea lui Musk, legată în mare parte de acțiunile Tesla, a fost propulsată de o creștere fulgerătoare a prețului acțiunilor producătorului de automobile electrice, care a crescut cu peste 1.000% în doi ani.

„Techno King” comentează orice, de la politică, până la politică fiscală

„Techno King”, așa cum este numit Musk la Tesla, a reușit să dezvolte un brand, legiuni de admiratori salutând comentariile sale pe Twitter. În prezent, el are peste 125,4 milioane de urmăritori pe platforma de microblogging.

Acest personaj considerat carismatic și capricios deopotrivă și-a clădit o reputație de „CEO” al tuturor lucrurilor. Nu își limitează remarcile la companiile sale sau la sectoarele economice pe care le cunoaște bine. Musk are comentarii legate și de politică, geopolitică, politică economică și fiscală.

„Dependență endemică de Adderall”

Problemele de sănătate sunt, de asemenea, o preocupare pentru Musk, care, mai nou, a criticat un medicament folosit pentru tratarea deficitului de atenție – Adderall. Totul a început cu un tweet al lui Will Manidis, co-fondator și director executiv al ScienceIO, un startup tehnologic.

„Am ajuns să ne simțim confortabil cu dependența endemică de Adderall în rândul lucrătorilor în vârstă de 30 de ani”, s-a plâns Manidis pe Twitter.

„Aceasta este o problemă majoră”, a replicat Musk.

„Adderall are doar o viteză scăzută și amplifică foarte mult golurile interioare!”, a spus Musk.

Ce este Adderall

Adderall este aprobat în SUA pentru a trata tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate sau ADHD, care cauzează probleme precum o durată scurtă de atenție și/sau hiperactivitate și impulsivitate. Efectele secundare pot fi grave, au avertizat medicii. Medicamentele stimulatoare, așa cum este Adderall, prezintă riscuri cardiace grave, inclusiv riscul de moarte subită pentru copiii și adulții cu afecțiuni cardiace preexistente.

Comentariul lui Musk a generat multe reacții negative din partea utilizatorilor și din partea unor medici. Pentru mulți experți în sănătate, Musk nu este calificat să dea astfel de sfaturi. Aproximativ 41,4 milioane de rețete cu Adderall au fost eliberate în SUA în 2021, în creștere cu peste 10% față de 2020, potrivit Iqvia, o firmă de cercetare în domeniul sănătății.

Vezi si alte articole...