miercuri, aprilie 17, 2024

Emil Boc susține că bugetul Clujului este unul „strâmtorat și greu”

ActualitateEmil Boc susține că bugetul Clujului este unul „strâmtorat și greu”

Primarul Emil Boc susține că bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2023 este unul „strâmtorat și greu”. Edilul a afirmat că există o persiune uriașă din cauza inflației.

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca va vota proiectul bugetului pentru anul 2023 în ședința din 2 februarie, după ce va fi prezentat în data de 11 ianuarie, iar 17 ianuarie va fi organizată o dezbatere publică.

„Sunt proiecte care încep și de la zero, în fază de proiectare sau fază de organizare de licitații, dar și proiecte care se continuă sau se termină în 2023. Acum facem o aranjare a banilor, pentru că resursele financiare sunt limitate și trebuie să găsim un mix de soluții. Mai avem de lucru câteva zile pe schema financiară.

Bugetul arată strâmtorat și greu. Creșterea asta a prețurilor ne-a dus în decor. Doar dacă ne gândim la creșterea cu utilitățile la școli, care s-au dublat sau chiar triplat. De asemenea, toate contractele au crescut cu 15-20%. Valorile astea trebuie suportate din bugetul local.

Evident că este o presiune uriașă. Totuși, de aia suntem aici, să găsim soluții astfel încât orașul să funcționeze cât mai aproape de standardele așteptate de clujeni”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul Emil Boc.

Citește și: Daniel Morar demonstrează că vicepreședintele PNL a fost arestat după ce s-a internat la psihiatrie

Articolul Emil Boc susține că bugetul Clujului este unul „strâmtorat și greu” apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Vezi sursa originala: InformatiaCluj.ro

Vezi si alte articole...