luni, mai 27, 2024

Emmanuel Macron își menține declarația: Trebuie să trimitem trupe în Ucraina dacă frontul se prăbușește. Ce securitate vor mai avea Moldova și România dacă Rusia nu se oprește acolo?

MedicalEmmanuel Macron își menține declarația: Trebuie să trimitem trupe în Ucraina dacă frontul se prăbușește. Ce securitate vor mai avea Moldova și România dacă Rusia nu se oprește acolo?

Președintele francez Emmanuel Macron și-a reafirmat declarațiile anterioare despre posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina, într-un interviu recent oferit The Economist, potrivit European Conservative.

Potrivit președintelui, dacă Rusia ar înainta în Ucraina, mișcarea ar fi considerată „legitimă” în Europa, dacă ar fi solicitată de Kiev. El a fost întrebat dacă mai susține ideea de a trimite trupe în Ucraina.

„Absolut”, a răspuns răspicat Macron. „Nu exclud nimic, pentru că ne confruntăm cu cineva care nu exclude nimic.”, a spus el.

O astfel de desfășurare ar duce probabil la o extindere serioasă a conflictului.

Analiștii au prezis de săptămâni întregi că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă ofensivă masivă. Mai grav e că Ucraina ar putea să nu o poată respinge, din cauza lipsei severe de personal. Recentele pierderi, după căderea Avdiivkăi, indică faptul că frontul s-ar putea prăbuși.

„Dacă Rusia a decis să meargă mai departe, va trebui, în orice caz, să ne punem cu toții această întrebare” de trimitere a trupelor occidentale, a spus Macron.

„Am un obiectiv strategic clar: Rusia nu poate câștiga în Ucraina”, a continuat președintele

„Dacă Rusia câștigă în Ucraina, nu va exista securitate în Europa. Cine poate pretinde că Rusia se va opri acolo? Ce securitate vor mai avea celelalte țări vecine, Moldova, România, Polonia, Lituania etc?”, a întrebat Macron.

Vezi si alte articole...