sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Europa în alertă. Teroriștii islamiști produc panică în marile orașe

ExterneEuropa în alertă. Teroriștii islamiști produc panică în marile orașe

Odată cu escaladarea conflictului din Israel, se înregistrează o creștere a amenințărilor în Europa, unde au loc un număr tot mai mare de agresiuni și atacuri organizate de indivizi care susțin sau pretind că fac parte din organizațiile teroriste ISIS și Hamas.

Europa în alertă. Un individ care a afirmat că face parte din Hamas a fost implicat într-un incident de agresiune sexuală împotriva a două pasagere într-un tren din Zaragoza, Spania. Acesta a fost reținut de Garda Civilă în tren, în timp ce se îndrepta spre Pamplona.

În același timp, în Belgia, un alt individ care susține că este asociat cu organizația Stat Islamic a comis un atentat terorist.

Un bărbat ce striga că aparține Hamas, arestat într-un tren din Spania

Duminică, Garda Civilă a reținut un individ acuzat că a făcut declarații conform cărora este afiliat org
anizației islamiste Hamas. Mai mult, el ar fi agresat sexual două femei.

Acesta le-ar fi atins cu organele genitale. De asemenea, ar fi amenințat cu moartea pe ceilalți pasageri aflați într-un tren care circula pe ruta Zaragoza-Pamplona, conform unor surse din cadrul Gărzii Civile, citate de ABC Espana.

Incidentul din Spania a avut loc într-un context marcat de conflictul dintre Israel și Hamas. Acest conflict a determinat o creștere a nivelului de alertă antiteroristă în multe părți ale lumii.

Incidentul a avut loc în timp ce trenul trecea prin localitatea Gallur. El a plecat din capitala Aragoniei la ora 13.00 și avea destinația Navarra.

Aproximativ la ora 14.15, Garda Civilă a primit un apel de urgență care indica că unul dintre pasageri, un bărbat în vârstă de 23 de ani de naționalitate marocană, crea tulburări în ordinea publică.

Europa

După ce trenul a rămas blocat timp de o oră în gara din localitatea Zaragoza, bărbatul a fost arestat.

Conform martorilor, individul a pretins că este membru al organizației Hamas. El a emis amenințări la adresa celor aproximativ 400 de pasageri aflați în tren.

Un bărbat ce pretinde că e membru ISIS a împușcat două persoane în Bruxelles

Persoana de origine tunisiană care a deschis focul luni seara și a provocat moartea a doi oameni în centrul capitalei Belgiei a fost localizată și a fost ucisă într-o suburbie a Bruxelles-ului.

Autoritățile belgiene au instituit nivelul maxim de alertă teroristă în Belgia în urma unui atac armat care a dus la moartea a doi turiști suedezi.

Atacatorul, care s-a și înregistrat în timp ce săvârșea fapta, s-a autodescris ca fiind „jihadist”. Această acțiune teroristă survine într-un moment de tensiuni internaționale crescute, generate de situația din Israel.

Două persoane de cetățenie suedeză au fost ucise de către un bărbat înarmat care a evadat de la locul faptei folosind un scuter.

Vezi si alte articole...