miercuri, octombrie 4, 2023

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene crearea unui mecanism european comun pentru transportul cerealelor ucrainene

EconomieEuroparlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene crearea unui mecanism european comun pentru transportul cerealelor ucrainene

”Grânele din Ucraina sunt esenţiale pentru satisfacerea nevoilor la nivel global, menţinerea preţurilor la cote acceptabile şi pentru economia Ucrainei. Nu putem, însă, pune toată presiunea doar pe statele aflate în prima linie. În cazul României, stat care depune eforturi considerabile şi asigură tranzitul a peste jumătate din grânele ucrainene, se va dubla, prin eforturile Guvernului, capacitatea de export prin porturile sale. Este însă nevoie de mecanisme comune europene pentru implementarea acestui proces”, a afirmat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de PSD.

El a arătat că un astfel de mecanism ar asigura o supraveghere mai bună a transportului şi ar putea fi, astfel, evitată specula cu produse agricole.

“Grânele trebuie să ajungă acolo unde este nevoie de ele, nu să fie oprite pe drum de traderi lacomi. Uniunea Europeană trebuie să fie implicată şi să finanţeze monitorizarea produselor, transportul, calitatea grânelor, operaţiunile comerciale şi de export în integralitate, oferind în acelaşi timp statelor din prima linie finanţare pentru activităţile de transport şi sprijinirea fermierilor locali. Avem nevoie de solidaritate din partea Europei cu ţările frontaliere”, a susţinut Victor Negrescu.

Vezi si alte articole...