sâmbătă, iulie 20, 2024

Există un nou regulament pentru amplasarea teraselor, a vitrinelor frigorifice și a automatelor de cafea sau alimente, în Sectorul 2 al Capitalei

Din OrasExistă un nou regulament pentru amplasarea teraselor, a vitrinelor frigorifice și a automatelor de cafea sau alimente, în Sectorul 2 al Capitalei


Primăria Sectorului 2 a anunțat recent un nou regulament privind amplasarea teraselor, vitrinelor frigorifice și a automatelor de cafea sau alimente pe domeniul public. Comercianții trebuie să respecte un set de reguli, inclusiv cele referitoare la mobilier.

În data de 14 septembrie 2023, administrația publică a Sectorului 2 a informat cu privire la regulamentul care se aplică amplasării pe domeniul public a următoarelor:

  1. Terase
  2. Vitrine frigorifice
  3. Automate de cafea
  4. Automate de alimente preambalate

Conform acestui anunț, regulamentul conține și detalii referitoare la materialele și culorile permise pentru utilizare de către operatorii economici. De asemenea, se fac mențiuni privind dimensiunea mobilierului și modul în care acesta poate fi plasat.

Astfel, comercianții sunt obligați să se asigure că:

  • Terasele, vitrinele și automatele nu blochează sau restricționează accesul și trecerea pietonilor.
  • Terasele, vitrinele și automatele sunt integrate armonios și coerent în peisajul arhitectural al zonei respective.

Primăria Sectorului 2 a transmis un mesaj în acest sens, subliniind importanța respectării noilor reguli.

Ne dorim ca locuitorii Sectorului 2 să se bucure de un mediu civilizat, ordonat și sigur atunci când ies în spațiul public, când circulă pe trotuare, alei, străzi pietonale sau prin piețe.
În felul acesta sperăm să scăpăm de aspectul dezordonat, pe alocuri kitschos, al teraselor din Sectorul 2.
Aici ne referim la acele terase amenajate cu prost gust, la întâmplare, cu mobilier de slabă calitate, de regulă din plastic, de culori și forme diferite.

Între modificările aduse regulamentului privind amplasarea teraselor, vitrinelor frigorifice și a automatelor de cafea și alimente se numără și următoarele aspecte:

  • Pentru terasele sezoniere, se promovează utilizarea mobilierului confecționat din materiale naturale și rezistente, cum ar fi lemnul sau metalul, în detrimentul plasticului.
  • Umbrelele folosite trebuie să aibă aceeași formă uniformă.
  • Este interzisă acoperirea pavajelor, indiferent de materialul utilizat.
  • Culorile mobilierului pot fi selectate din paleta de culori specificată în regulament.

Aceste modificări vizează aspectul estetic și armonizarea elementelor de mobilier în cadrul teraselor și a altor zone comerciale, având ca obiectiv îmbunătățirea aspectului general al domeniului public.

Sursă foto: Primăria Sectorului 2

Terasele trebuie să fie dispuse astfel încât să păstreze un culoar pentru pietoni de cel puțin 2 metri lățime. De asemenea, trebuie să fie plasate în așa fel încât să nu împiedice accesul către clădiri, scări, rampe etc.

Pentru a consulta toate modificările aduse, puteți accesa Acest link.

De asemenea, Primăria a anunțat că procesul de obținere sau reînnoire a avizului pentru amplasarea teraselor, vitrinelor și automatelor pe domeniul public a fost simplificat pentru a veni în sprijinul comercianților.

Vezi si alte articole...