luni, iunie 17, 2024

EXIT POLL CURS- AVANGARDE ALEGERI 2024: Coaliția PSD-PNL a obținut 54% din voturi

MedicalEXIT POLL CURS- AVANGARDE ALEGERI 2024: Coaliția PSD-PNL a obținut 54% din voturi

EXIT POLL CURS- AVANGARDE ALEGERI 2024: Eșantionul stabilit este reprezentativ pentru populația României, iar metoda aleasă este interviul față în față, la ieșirea din secțiile de votare din București și din țară.

UPDATE: Rezultatele exit poll CURS-Avangarde pentru alegerile locale la Primăria Capitalei îl indică pe Nicușor Dan drept câștigător, obținând cu 20% mai multe voturi decât Gabriela Firea.

EXIT POLL CURS- AVANGARDE ALEGERI 2024

Nicușor Dan – 44%
Gabriela Firea – 25%
Cristian-Popescu Piedone – 12%
Sebastian Burduja – 10%
Mihai Enache – 5%
Diana Șoșoacă – 3%

Cele mai multe voturi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au fost obţinute de Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei) – 30%, urmată de Partidul Social Democrat (PSD) – 28% şi Partidul Naţional Liberal (PNL) – 12% şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 10%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

Prezența la vot în București, la alegerile locale, până la ora 21:30 a fost 40,48%.

Rezultate EXIT-POLL alegeri europarlamentare 2024 în România:

Coaliția PSD-PNL a obținut 54% din voturi.
AUR – 14%
ADU – 11%
UDMR – 5%
SOS – 3%
REPER – 3%

EXIT POLL Primăria Sectorului 1
Clotilde Armand – 41%
George Tuță (PNL) – 41%
Ramona Bruynseels (AUR) – 6%
Liviu Negoiță – 5%
Daniel Tudorache – 5%

EXIT POLL Primăria Sectorului 2
Rareș Hopincă – 43%
Radu Nicolae Mihaiu – 43%
Iolanda Luminița Bughiu – 10%
Andrei Gabriel Golgoțiu – 4.00%

Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

EXIT POLL AVANGARDE ALEGERI 2024. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL este cea de-a doua casă de sondare a opiniei publice care va face duminică un exit-poll. El aparține în proporție de 100% sociologului Marius Pieleanu.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe pentru anul 2023, societatea lui Marius Pieleanu a avut o cifră de afaceri de 400.000 de euro (1.848.846 de lei), iar în 2022 – de 250.000 de euro (1.285.185 de lei).

Marius Pieleanu este acționar și într-o altă casă de sondare – The Center – unde deține deține 60% dintre acțiuni. Restul de 40% sunt ale sociologului Vladimir Ionaș.

Avangarde a mai avut contracte cu Consiliul Județean Olt, primăriile Galați, Alexandria sau Cluj-Napoca pentru realizarea unor cercetări cantitative. A lucrat și cu Institutul Elie Wiesel, pentru care a făcut un studiu privind percepția asupra minorităților naționale și memoria Holocaustului.

Marius Pieleanu a spus, pentru Europa Liberă, că sondajul din seara alegerilor din 9 iunie este făcut la comanda Alianței PSD-PNL și că va fi realizat împreună cu CURS. Nu a precizat eșantionul sau dacă va face și o estimare la nivel local.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908, fiind cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la finalul lunii aprilie.

EXIT POLL PRIMĂRIA CAPITALEI 2024. Marius Pieleanu, după cifrele de la 12: „Asistăm la schimbarea ierarhiilor”

Conform comunicatului de presă al instituţiei AEP aduce la cunoştinţa opiniei publice că totalul de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai 2024, este de 18.978.908, cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de AEP pe această temă, potrivit căreia, la data de 30 aprilie 2024, figurau în Registrul electoral 18.966.611 alegători români.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia, a importurilor de date de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP) şi a importului de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP).

AEP mai precizează că, în perioada 01.05.2024 – 31.05.2024, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri:

„- 19.962 persoane au fost radiate ca urmare a decesului, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare;

– 215 persoane au fost radiate ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din aceeaşi lege, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puşi sub interdicţie.

Un număr de 107 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere”.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în perioada 01.05.2024 – 31.05.2024 este de 19.696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2024. Se strânge scorul la Primăria Capitalei, ore cruciale pentru candidaţi

Datele importate de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor relevă că au intrat în evidenţe 2.673 alegători noi, iar datele importate de la Direcţia Generale de Paşapoarte relevă că au intrat în evidenţe 9.998 alegători noi.

AEP mai menţionează că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.018.921 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 959.987 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Biroul Electoral Central a acreditat în această săptămână trei institute pentru a realiza sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile din data de 9 iunie la nivel naţional.

Este vorba de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Sodiso Research SRL.

Tot BEC a acreditat Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale” pentru a realiza sondaje la ieşirea de la urne în municipiul Râmnicu Sărat şi Sodiso Research SRL pentru judeţul Mureş.

De asemenea, Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL va efectua sondaje la nivelul oraşului Luduş, judeţul Mureş.

Potrivit hotărârilor BEC, operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie în interiorul secţiilor.

Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Vezi si alte articole...