luni, iulie 15, 2024

Explozie puternică la uzina din Rusia care produce componente pentru rachete nucleare

ExterneExplozie puternică la uzina din Rusia care produce componente pentru rachete nucleare

Explozie puternică la uzina din Rusia care produce componente pentru rachete nucleare și balistice Iskander. Explozia a avut loc în Republica Udmurt din Rusia, la fabrica militară JSC Votkinsk.

Explozie puternică la uzina din Rusia care produce componente pentru rachete nucleare. Explozia, produsă în apropierea orașului Ijevsk, a fost urmată de un incendiu uriaș.

Fabrica de mașini JSC Votkinsk este situată la 50 de kilometri de Ijevsk, capitala Republicii Udmurt a Rusiei.

Explozie puternică la uzina din Rusia care produce componente pentru rachete nucleare

Potrivit ziarului rus independent The Moscow Times, fabrica Votkinsk produce rachete balistice ICBM Topol-M și Iskander.

„În Izhevsk, ceva epic a explodat lângă poligonul de testare al fabricii militare Votkinsk, care produce motoare de rachete”, a scris jurnalistul ucrainean Denis Kazanski pe Telegram.

La sfârșitul anului 2023, Uzina de Construcție de Mașini Votkinsk a primit 19 contracte de stat pentru producția de componente de arme nucleare.

Fabrica are un poligon de testare și un teren de antrenament.

După explozie, serviciile rusești de urgență au declarat că explozia a fost provocată de „motoare de rachetă testate conform planificării”, potrivit European Pravda.

Explozia a fost raportată și de TASS, care a citat agenția serviciilor de urgență, spunând că a avut loc un „test programat al motoarelor de rachetă” la uzină.

„Nu este o urgență, ci un eveniment planificat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Situațiilor de Urgență, citat de presa de stat rusă.

Dar nu a existat nicio indicație privind un test planificat pe site-ul web al ministerului.

Nu există detalii despre victime.

Vezi si alte articole...