luni, iulie 22, 2024

Expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dali” va putea fi vizitată, pentru prima dată în București

Din OrasExpoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dali” va putea fi vizitată, pentru prima dată în București

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că expoziția-eveniment intitulată „Universul lui Salvador Dali” va avea loc pentru prima dată în București, la Hanul Gabroveni. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024 și este prezentată de Primăria Municipiului București, prin intermediul ARCUB.

Această expoziție include o colecție impresionantă de 170 de lucrări originale ale celebrului artist Salvador Dali, precum sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi cu pietre prețioase (aur, rubine, diamante, smaralde, safire), mobilier suprarealist și altele. Aceste exponate ilustrează geniul și excentricitatea artistului Salvador Dalí.

Lucrările expuse provin din colecția privată a renumitului colecționar de artă Beniamino Levi și reprezintă cea mai importantă astfel de colecție. Biletele pentru expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dalí” vor fi puse în vânzare la prețuri variabile începând cu data de 18 octombrie și pot fi achiziționate de pe site-urile arcub.ro și universuldali.ro.

Art Safari revine cu o nouă ediție dedicată artei și experiențelor multisenzoriale la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, oferind un eveniment cu cinci stele pentru vizitatori. Această ediție va include artă, experiențe multisenzoriale prezentate de corul Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului, precum și primul design show în colaborare cu V&A, Londra.

Această ediție a Art Safari se va desfășura până pe data de 14 ianuarie 2024, oferind bucureștenilor ocazia de a trăi o experiență culturală deosebită.

Evenimentul Art Safari va cuprinde mai multe activități, cum ar fi un show interactiv prezentat de corul Madrigal, care aduce experiențe multisenzoriale pentru întreaga familie, inclusiv pentru femeile însărcinate și bebeluși, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înființarea corului.

O altă secțiune va prezenta viața de noapte a Bucureștiului de-a lungul istoriei, pornind de la perioada Belle Époque până la finalul comunismului. Aceasta se va numi „De la frici uitate la nopți prietenoase: Avatarurile orașului nocturn”, cu curatoriatul lui Adrian Majuru.

Expoziția „Bags: Inside Out” de la Victoria & Albert din Londra, prezentată pentru a doua oară la Art Safari, va aduce în premieră genți de marcă celebre care au marcat istoria modei. Printre acestea se numără celebra „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker, geanta „Kelly” Hermès, „Lady Dior” și alte obiecte iconice. Expoziția oferă vizitatorilor o călătorie în timp, acoperind perioade de la secolul al XVI-lea până în prezent.

Art Safari va oferi și ateliere de creație și tururi ghidate personalizate pentru copii la Art Safari Kinder.

Programul Art Safari (29 septembrie – 14 ianuarie) este următorul:

  • Joi-duminică: 12:00-21:00 (ultima intrare – 20:30)
  • Night Tours – vineri și sâmbătă: 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile + prosecco; intrare – 22:00)

Biletele pot fi achiziționate online sau direct la intrare.

Vezi si alte articole...