joi, iulie 18, 2024

Factori care cresc riscul de alergie respiratorie la nou-născuți

MedicalFactori care cresc riscul de alergie respiratorie la nou-născuți

Alergia respiratorie este o afecțiune care apare atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează în mod exagerat la anumite substanțe, cum ar fi polenul, praful, părul de animale sau mucegaiul. Această reacție poate duce la simptome precum strănut, tuse, congestie nazală, mâncărime în ochi și respirație șuierătoare.

Riscul de alergie respiratorie la nou-născuți este crescut de o serie de factori, inclusiv:

Istoric familial de alergii: Dacă unul sau ambii părinți au alergii, copilul are un risc mai mare de a dezvolta, de asemenea, alergii.

Expunerea la alergeni în timpul sarcinii sau în timpul copilăriei mici: Expunerea la alergeni, cum ar fi polenul, praful sau părul de animale, în timpul sarcinii sau în timpul copilăriei mici poate crește riscul de alergie respiratorie.

Fumatul în timpul sarcinii: Fumatul în timpul sarcinii poate crește riscul de alergie respiratorie la copil.

Nașterea prematură: Copiii născuți prematur au un risc mai mare de a dezvolta alergii respiratorii.

Anumite infecții în timpul copilăriei: Anumite infecții, cum ar fi infecția cu rotavirus, pot crește riscul de alergie respiratorie.

Iată câteva sfaturi pentru a reduce riscul de alergie respiratorie la nou-născuți:

Evitați expunerea la alergeni în timpul sarcinii și în timpul copilăriei mici. Dacă fumați, renunțați la fumat înainte de a rămâne însărcinată. Mențineți o casă curată și lipsită de praf. Hrăniți-vă copilul cu lapte matern cât mai mult timp posibil.

Dacă aveți motive să credeți că micuțul are un risc crescut de alergie respiratorie, discutați cu medicul pediatru.

Vezi si alte articole...