joi, februarie 22, 2024

Fântânile arteziene de la Piața Charles de Gaulle și de la intrarea din Parcul Tineretului urmează să fie modernizate de Primăria Capitalei

Din OrasFântânile arteziene de la Piața Charles de Gaulle și de la intrarea din Parcul Tineretului urmează să fie modernizate de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei va moderniza fântânile arteziene de la Piața Charles de Gaulle și de la intrarea în Parcul Tineretului. În ședința Consiliului General al Municipiului București, desfășurată miercuri, 31 ianuarie, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru această intervenție.

Investiția este estimată la aproximativ 19 milioane de lei. Reabilitarea fântânii arteziene de la Piața Charles de Gaulle, situată la intrarea în Parcul Herăstrău, presupune un cost de aproximativ 7,5 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de doi ani (24 de luni), iar suprafața bazinului este de 318 metri pătrați. Fântâna se află într-o stare avansată de degradare și nu funcționează de o perioadă îndelungată, conform informațiilor prezentate de HotNews.ro.

Reabilitarea fântânii ornamentală de la intrarea principală în Parcul Tineretului este estimată la aproximativ 11 milioane de lei, cu un termen de execuție tot de doi ani (24 de luni). În prezent, aceasta se află într-o stare avansată de degradare, prezentând un aspect neplăcut și fiind nefuncțională.

„În momentul de față bazinul nu mai este reprezentativ pentru zona turistică, prezentând degradări la nivel de finisaje (placările laterale din travertin, placarea de pe fundul bazinului). Instalația de pompare a apei este uzată, elementele metalice sunt ruginite, ţevile de apă sunt masive și inestetice ca prezență și sunt învechite. Fântâna nu mai corespunde standardelor actuale de design peisagistic.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement Bucureşti își propune să conserve şi să reabiliteze integral Fântâna ornamentală din parcul Tineretului având în vedere că în prezent aceasta se află în stare avansată de degradare fizică cu aspect inestetic și nefuncțională”, se precizează în referatul de aprobare semnat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

De asemenea, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a avizat și studiul de fezabilitate privind Lacul Circului, cu scopul de a aduce apă din surse subterane pentru a restabili nivelul lacului, care a înregistrat scăderi în ultimii ani. Proiectul mai include implementarea unui sistem de irigații în cadrul parcului. Investiția are o valoare de aproximativ 700.000 de lei, iar termenul de execuție este stabilit la 10 luni.

De asemenea, CGMB a aprobat modernizarea locului de joacă din Parcul Floreasca, cu o valoare a investiției de 4,6 milioane de lei.

Vezi si alte articole...