sâmbătă, aprilie 20, 2024

Fără apă caldă și căldură în Sectoarele 2 și 3 din cauza unei avarii ce a apărut pe Magistrala III Sud

Din OrasFără apă caldă și căldură în Sectoarele 2 și 3 din cauza unei avarii ce a apărut pe Magistrala III Sud

Termoenergetica București anunță că o avarie survenită pe Magistrala III Sud a determinat întreruperea furnizării apei calde și căldurii în mai multe zone din Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei. Compania a indicat că este posibil ca problema să fie remediată până joi noapte.

Avaria, survenită în după-amiaza zilei de marți, 5 decembrie 2023, a determinat sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire în anumite zone din Sectorul 2. Acestea includ Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, afectând în total 1,192 de imobile în acest sector.

De asemenea, din cauza avariei de pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic va fi afectată în mai multe zone din Sectorul 3, cum ar fi Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu. În total, 1,522 de imobile din acest sector vor fi afectate.

Termoenergetica a emis un comunicat de presă prin care a adus la cunoștință aceste informații.

„Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei”.

Compania face manevre pentru a transfera furnizarea căldurii din punctele termice situate pe Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, către Centrala Termică de Energie (CTE) Grozăvești. Se estimează că reparațiile necesare vor fi finalizate, iar furnizarea agentului termic va fi reluată în condiții normale până joi, la ora 23:30.

Compania Municipală Termoenergetica București își cere scuze față de clienții săi și informează că dispeceratele și echipele sunt active în mod continuu, depunând eforturi pentru a soluționa problema în cel mai scurt timp posibil.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!

Pe măsură ce se vor finaliza lucrările, punctele termice urmează să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”.

Cei interesați să obțină informații cu privire la avarii în București pot asculta mesaje preînregistrate la numărul de telefon 031.9442. De asemenea, pot obține detalii suplimentare sunând la numărul 0800.820.002. Informații despre avarii pot fi, de asemenea, accesate prin intermediul aplicației TermoAlert.

Vezi si alte articole...