miercuri, februarie 21, 2024

Femeile care au nevoie de îndrumare psihologică, socială și vocațională, pot avea parte de ea gratuit la Centrul de Sprijin pentru Femei din Sectorul 3 al Capitalei

Din OrasFemeile care au nevoie de îndrumare psihologică, socială și vocațională, pot avea parte de ea gratuit la Centrul de Sprijin pentru Femei din Sectorul 3 al Capitalei

În București, există un centru de sprijin care oferă femeilor îndrumare psihologică, socială și vocațională gratuită în cazul în care se confruntă cu greutăți, abuzuri emoționale sau fizice, gestionare incorectă a relațiilor cu copiii sau probleme de reintegrare socială. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că femeile pot beneficia gratuit și de îndrumare juridică, precum și de sprijin în cazul în care sunt sau au fost victime ale violențelor. Aceste servicii sunt disponibile și pentru femeile văduve.

Centrul de Informare și Sprijin pentru Femei al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) este situat pe Strada Lucrețiu Pătrășcanu, nr. 17, în Sectorul 3 al Capitalei, iar programările se pot face la numărul de telefon 0758.047.398.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 5% din populația României suferă de o formă de tulburare depresivă. Depresia este mai răspândită în rândul femeilor decât în rândul bărbaților, iar riscul de a suferi de depresie este influențat de factori precum sărăcia, lipsa unui loc de muncă, evenimente triste din viață sau problemele asociate consumului de alcool sau droguri.

Vezi si alte articole...