joi, octombrie 5, 2023

Festivalul Frigăruilor revine în 2023 în București, în acest weekend

Din OrasFestivalul Frigăruilor revine în 2023 în București, în acest weekend


Festivalul Frigăruilor se întoarce în București în acest weekend (23-25 iunie 2023). Organizatorii recomandă vizitatorilor să participe la eveniment, ce are loc pe Bulevardul Basarabia, în zona de intrare în Parcul Național.

Pregătiți-vă papilele gustative pentru o experiență culinară de neuitat, un festival excepțional, al gusturilor și culorilor nenumărate, o poveste a pasiunii pentru cărnurile gătite „ca la carte”. Vă invităm să savurați o varietate de frigărui preparate de bucătari talentați și să descoperiți combinațiile perfecte de arome și gusturi unice, ne recomandă organizatorii.

Bucureștenii care vor decide să participe la târg vor avea ocazia să se bucure de delicioasele frigărui preparate pe țepușe sau pe săbii. Cu ocazia dezlegării la pește, vedetele evenimentului vor fi frigăruile cu pește, oferind o varietate de sortimente de pește, acompaniate de legume diverse, dispuse armonios și gătite la flacără.

Vă vor întâmpina maeștri bucătari îmbrăcați în ii tradiționale românești, și domnițe bucătărese iscusite cu coronițe împletite din sânziene, așa cum este tradiția în SĂRBĂTOAREA SÂNZIENELOR ȘI A IEI, ce vor „defila” în fața vizitatorilor cu un show culinar.

Participanții dornici de delicii vor avea posibilitatea să aleagă dintr-o varietate de mii de frigărui colorate, cu diferite tipuri de carne, precum:

  • Frigărui din mușchiuleț de porc
  • Frigărui de pui
  • Frigărui de berbecuț

Toate acestea vor fi îmbogățite cu legume proaspete precum vinete, dovlecei, ardei, ciuperci, ceapă albă sau roșie.

Pe lângă vedetele evenimentului, bucureștenii vor avea posibilitatea să aleagă și produse tradiționale și naturale provenite din gospodăriile românești. Acestea includ mușchiuleți și brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone. Toate aceste preparate conțin ingrediente 100% naturale.

Printre alte delicii se numără:

  • Preparate la grătar
  • Fripturi și mâncăruri la ceaun
  • Sute de mici
  • Cârnați din porc, vită și vânat
  • Pastrame de diverse feluri, costițe și ciolane, toate acompaniate de bere
  • Deserturi tradiționale sau moderne, plăcinte și alivenci, gogoși, clătite, turtă dulce, înghețată, kurtoș kalacs și multe alte prăjituri cu creme și dulcețuri.

Intrarea este gratuită, iar vizitatorii sunt așteptați între vineri și duminică (23-25 iunie 2023) la Festivalul Frigăruilor, care va avea loc pe Bulevardul Basarabia.

Vezi si alte articole...