marți, iunie 18, 2024

Firma care realizează lucrările de renovare la Podul Grant a fost amendată cu 15.000 de lei de către Garda de Mediu

Din OrasFirma care realizează lucrările de renovare la Podul Grant a fost amendată cu 15.000 de lei de către Garda de Mediu

Firma responsabilă de lucrările de renovare la Podul Grant a fost sancționată cu o amendă de 15.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu din București. Se pare că angajații acestei societăți au demontat cuva de tramvai și au început să o mărunțească fără a aplica proceduri de umectare a materialului rezultat. Potrivit informațiilor de la Digi24, Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu a constatat că, în cadrul șantierului de pe Podul Grant, lucrătorii desfășurau operațiuni de demolare a cuvei de tramvai prin folosirea unei foarfece mecanizate.

Această activitate era desfășurată fără a se efectua proceduri de umectare a materialului rezultat din mărunțirea cuvei respective. În același context, alte echipe de muncitori realizau piconarea grinzilor de rost ale suprastructurii podului în zona denumită „Breteaua E”.

Simultan, alți lucrători frezau stratul de asfalt pe sensul dinspre Crângași-Turda al podului. Toate aceste activități ar fi putut genera emisii de praf în atmosferă, formând adevărați nori de praf, conform informațiilor transmise de Garda Națională de Mediu.

În urma verificărilor extinse pe întreg șantier, comisarii au constatat că nicio zonă în care activau muncitorii nu era măturată, curățată sau umectată.

„Pentru că societatea nu a luat măsuri pentru evitarea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei”, a declarat Garda de Mediu.

După inspecțiile efectuate, pe lângă amenda de 15.000 de lei impusă societății responsabile de lucrările de reabilitare a podului, comisarii Gărzii de Mediu au stabilit și „măsura permanentă de a respecta procedurile şi prevederile legale privind prevenirea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg”.

În plus, lucrătorii implicați în proiect sunt obligați să instaleze plase de protecție în aliniamentul tronsonului de lucru Crângași-Turda până la sfârșitul zilei de vineri, 10 noiembrie 2023.

Vezi si alte articole...