sâmbătă, aprilie 20, 2024

Firmă de catering închisă de ANPC pentru mai multe nereguli. Aceasta furniza produse la unități de învățământ și instituții din București

Din OrasFirmă de catering închisă de ANPC pentru mai multe nereguli. Aceasta furniza produse la unități de învățământ și instituții din București

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis o firmă de catering după ce mai multe nereguli au fost descoperite în urma unui control. Această companie furniza produse alimentare pentru mai multe instituții de învățământ și organizații din București. ANPC a transmis marți printr-un comunicat de presă că Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a efectuat un control la S.F.C. Întreprindere Individuală, în urma unei sesizări primite de la un consumator, conform News.ro.

Firma oferea servicii de catering pentru copiii din cadrul a 12 unități de învățământ și instituții din București, precum și din Bolintin, o localitate din județul Giurgiu.

Lista cu cele 12 unități care primeau produse de la această firmă de catering este:

  • Școala Nr. 200, Sector 3,
  • Școala Nr. 51, Sector 2,
  • Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, judeţul Giurgiu,
  • Fundaţia Romanian Angel Appeal,
  • Crucea Roşie Bucureşti,
  • Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif,
  • Disney Land SRL,
  • Gokids Educational SRL,
  • Asociaţia Ioni – Academia Copiilor,
  • Asociaţia pentru Evoluţie – ROTAS,
  • I&G Smart Vision SRL,
  • Cireşel şi Cireşica SRL.

În urma controlului efectuat de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti la firma S.F.C. Întreprindere Individuală, au fost descoperite mai multe nereguli. Printre acestea s-au numărat:

  • utilizarea de materii prime cu data limită de consum depășită;
  • utilizarea de agregate frigorifice neigienizate, cu grătare ruginite, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf și gheață în strat masiv;
  • utilizarea de bureți de sârmă pentru vase;
  • coșuri pentru colectarea gunoiului menajer neacoperite;
  • vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv;
  • utilizarea unor echipamente de gătit (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată și arsură în strat masiv;
  • lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire;
  • lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat;
  • schimbarea stării termice a produselor din carne;
  • depozitarea produselor de panificaţie în razele directe ale soarelui;
  • păstrarea preparatelor finite calde neacoperite, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf;
  • existența pereților, a tavanului și a pavimentului neigienizate, cu pete, vopsea exfoliată și plăci fisurate;
  • lipsa informațiilor referitoare la ingredientele care pot declanșa alergii pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele de meniu;
  • depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis să închidă temporar firma şi să aplice o amendă de 10.000 de lei, până la remedierea problemelor constatate.

Vezi si alte articole...