miercuri, aprilie 17, 2024

Fnduri nerambursabile pentru un after-school construit în incinta Școlii Gimnaziale nr.197 din Sectorul 6

Din OrasFnduri nerambursabile pentru un after-school construit în incinta Școlii Gimnaziale nr.197 din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 informează că a obținut finanțare nerambursabilă pentru un after-school, și anume pentru cel situat în incinta Școlii Gimnaziale nr. 197. 80% din costurile de construcție vor fi acoperite din fonduri nerambursabile, iar restul va proveni din bugetul local al Sectorului 6. Administrația locală transmite că lucrările vor fi finalizate până în 2025.

„Atragem fonduri nerambursabile pentru after-school-ul din incinta Școlii Gimnaziale nr. 197!”, anunță PS6 într-o postare pe pagina de Facebook.

În cadrul ședinței Consiliului Local Sector 6 de marți, 20 februarie, la inițiativa primarului Ciprian Ciucu, s-a votat depunerea proiectului de construire a clădirii în cadrul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027, împreună cu noul deviz general actualizat și indicatorii tehnico-economici ai clădirii. Costul total estimat pentru construcția clădirii este de 32.716.744,09 lei (TVA inclus). Din această sumă, 80% vor fi asigurați din fonduri nerambursabile, iar restul va proveni din bugetul local al Sectorului 6.

„Clădirea va fi modernă și la standarde nZEB” Noua construcție va respecta standardele moderne de eficiență energetică nZEB (zero energy buildings). Va fi compusă din două etaje și va dispune de șase săli de clasă.

La parterul after-school-ului, elevii vor beneficia de o sală de mese și o sală multifuncțională. Etajele superioare vor găzdui un cabinet medical, un cabinet psihologic, unul de logopedie, precum și două săli de odihnă.

Cu o suprafață totală de 990 mp și o capacitate de 150 de elevi, after-school-ul este proiectat să satisfacă nevoile comunității școlare. Se estimează finalizarea lucrărilor în anul 2025.

„În timpul mandatului primarului Ciprian Ciucu, au mai fost construite două after-school-uri, la școlile „Sfântul Andrei” și 117. Încă două sunt în construcție: la școlile Orizont și 156”, a concluzionat Primăria Sectorului 6.

Vezi si alte articole...