luni, mai 27, 2024

Fostul ministru, Ionuț Popescu: Nu cunosc un critic al Bisericii Ortodoxe Române mai atent, mai aspru în acuze, mai meticulos în a găsi vreo afirmație pe care s-o combată, decât Vasile Bănescu

MedicalFostul ministru, Ionuț Popescu: Nu cunosc un critic al Bisericii Ortodoxe Române mai atent, mai aspru în acuze, mai meticulos în a găsi vreo afirmație pe care s-o combată,...

Cunoscutul analist economic și fost ministru, Ionuț Popescu, a afirmat că nu cunoaște niciun critic mai aspru cu Biserica Ortodoxă Română, decât Vasile Bănescu, deși acesta ar trebui să fie un reprezentant al instituției.

„Eu nu cunosc un critic al Bisericii Ortodoxe Române mai atent, mai aspru în acuze, mai meticulos în a găsi vreo afirmație pe care s-o combată, mai prețios în a explica în ce constă greșeala (prețiozitate necesară pentru a-și dovedi superioritatea intelectuală), ca domnul Vasile Bănescu!

Mă gândesc că așa e proiectul, purtătorul de cuvânt să fie cel mai aspru critic… Nu înseamnă că nu sunt multe de criticat, dar chiar să vină cele mai multe critici de la purtătorul de cuvânt, asta chiar e o premieră mondială!”, a scris Popescu.

Afirmațiile fostului ministru vin pe fondul unor noi declarații controversate ale lui Bănescu. Acesta, aflat într-o poziție ambiguă la Patriarhie, a scris pe pagina personală că pr. Nicolae Tănase ar fi un „barbar clerical”.

Părintele Tănase, unul dintre cei mai iubiți preoți ai BOR, a făcut niște afirmații controversate despre viol.

Vezi si alte articole...