sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Fostul secretar al Trezoreriei SUA Steven Mnuchin construieşte un grup de investitori pentru a achiziţiona TikTok de la ByteDance

EconomieFostul secretar al Trezoreriei SUA Steven Mnuchin construieşte un grup de investitori pentru a achiziţiona TikTok de la ByteDance

Camera Reprezentanţilor a adoptat miercuri un proiect de lege bipartizan care, dacă va deveni lege, ar forţa ByteDance fie să renunţe la aplicaţia sa globală emblematică, fie să se confrunte cu o interzicere efectivă a TikTok în SUA.

”Cred că legislaţia ar trebui să treacă şi cred că ar trebui vândută”, a declarat joi Mnuchin, care conduce Liberty Strategic Capital, pentru emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

”Este o afacere grozavă şi voi înfiinţa un grup pentru a cumpăra TikTok.”

Există un punct comun între Liberty şi ByteDance. Fondul SoftBank Vision al lui Masa Son a investit în ByteDance în 2018 şi este, de asemenea, partener comanditar în Liberty Strategic al lui Mnuchin.

Proiectul de lege se îndreaptă acum către Senat, unde viitorul său este incert, deşi preşedintele Joe Biden a spus că va semna legislaţia dacă ajunge la biroul său.

”Aceasta ar trebui să fie deţinută de companiile din SUA. Nu există nicio posibilitate ca chinezii să lase vreodată o companie americană să deţină aşa ceva în China”, a spus Mnuchin.

Legislatorii de ambele părţi ale culoarului au evidenţiat extinderea TikTok în SUA – după propriile estimări, 170 de milioane de americani folosesc aplicaţia – ca oferind guvernului chinez acces rapid şi influenţă asupra SUA.

Marii investitori în tehnologie, inclusiv Peter Thiel, Vinod Khosla şi Keith Rabois, au condamnat public sau în privat platforma de socializare, drept o influenţă pernicioasă.

Cu toate acestea, rămâne neclar dacă guvernul chinez va permite ByteDance să vândă TikTok unui cumpărător din SUA.

TikTok a făcut lobby cu furie împotriva proiectului de lege, inclusiv o prezentare concertată la baza sa de utilizatori şi prin videoclipuri de pe platforma sa.

CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a sugerat că vânzarea nu este o opţiune. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a descris forţa bipartizană ca un indiciu al ”logicii tâlharului” faţă de TikTok, a relatat joi Financial Times.

ByteDance a fost evaluat la 220 de miliarde de dolari la ultima rundă de finanţare din 2023, potrivit datelor PitchBook. Deşi o evaluare discretă pentru TikTok nu a fost imediat clară, orice preţ de vânzare pentru divizia din SUA ar fi probabil mai mic.

Cel mai valoros activ al TikTok şi, pentru legislatori, cea mai îngrijorătoare armă, este algoritmul său, care oferă utilizatorilor conţinut personalizat şi a fost dezvoltat în China.

Orice vânzare a TikTok fără algoritm ar fi semnificativ mai puţin atractivă pentru potenţialii cumpărători.

Mnuchin nu a precizat cine ar fi ceilalţi investitori într-o astfel de afacere sau potenţiala evaluare pentru site-ul de socializare.

Mai sunt si alti cumparatori interesati. Wall Street Journal a anunţat duminică că fostul CEO al Activision Blizzard, Bobby Kotick, prezintă o posibilă preluare unor potenţiali parteneri.

Săptămâna trecută, Liberty Strategic Capital al lui Mnuchin a fost un investitor principal într-o strângere de capital de un miliard de dolari pentru a stabiliza New York Community Bancorp.

Mnuchin a ocupat funcţia de secretar al Trezoreriei sub fostul preşedinte Donald Trump. Acea administraţie a luat, de asemenea, o poziţie antagonistă faţă de TikTok, ceea ce a dus, în cele din urmă, ca ByteDance să încheie un parteneriat de date cu Oracle.

De atunci, Trump a inversat cursul şi s-a declarat împotriva interzicerii TikTok. TikTok nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

 

Vezi si alte articole...