sâmbătă, iunie 15, 2024

Franța ar putea provoca curând al Treilea Război Mondial. Deciziile de la Paris, îngrijorează Occidentul

ExterneFranța ar putea provoca curând al Treilea Război Mondial. Deciziile de la Paris, îngrijorează Occidentul

Franța ar putea trimite în curând instructori militari în Ucraina și ar putea să-și anunțe decizia săptămâna viitoare, în timpul unei vizite a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declarat trei surse diplomatice pentru Reuters.

„Aranjamentele sunt foarte avansate și ne-am putea aștepta la ceva săptămâna viitoare”, a declarat una dintre surse pentru Reuters.

Franța ar putea provoca curând al Treilea Război Mondial 

Potrivit diplomaților, Parisul spera să conducă o coaliție care oferă o astfel de asistență Kievului, în ciuda faptului că unii dintre partenerii săi din Uniunea Europeană se tem că acest pas ar putea declanșa un conflict direct cu Rusia.

Franţa ar urma să trimită iniţial un număr limitat de personal pentru a evalua modalităţile unei misiuni înainte de a trimite câteva sute de instructori, au declarat doi dintre diplomaţi.

Instrucţia oferită ucrainenilor s-ar concentra pe deminare, menţinerea echipamentului operaţional şi expertiza tehnică pentru avioanele de război, care ar urma să fie furnizate de Occident, au spus aceştia. De asemenea, Parisul ar urma să finanţeze, să înarmeze şi să antreneze o brigadă motorizată ucraineană.

Volodimir Zelenski se va întâlni la Paris cu Macron

Volodimir Zelenski este aşteptat în Franţa pe 6 iunie, la cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z, când soldaţii aliaţi au debarcat în Normandia pentru a alunga forţele germane naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. El va purta a doua zi discuţii cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Paris.

Comandantul armatei Ucrainei a declarat luni că a semnat documente care permit instructorilor militari francezi să viziteze în curând centrele de pregătire ucrainene.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat, într-o „clarificare”, că Kievul şi-a exprimat interesul pentru un proiect care implică primirea de instructori străini încă din februarie.

Kremlinul a spus că un conflict militar direct între NATO și Rusia va fi inevitabil dacă trupele occidentale sunt trimise în Ucraina.

„În acest caz, nu va fi vorba de probabilitate, ci de inevitabilitate – așa o evaluăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin a declarat că membrii NATO „se joacă cu focul”

Franța vrea ca „neutralizarea” bazelor militare rusești. mai exact, Emmanuel Macron a spus că Kievului ar trebui să i se permită „neutralizarea” bazelor militare rusești de unde trupele Kremlinului trag rachete spre Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că membrii NATO din Europa se joacă cu focul propunând să lase Ucrainei să folosească arme occidentale pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei, despre care a spus că ar putea declanșa un conflict global.

Miniştrii apărării din UE au dezbătut marţi ideea antrenării forţelor ucrainene în Ucraina, dar nu au ajuns la o poziţie comună, a declarat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

Franța

Rusia vorbește despre cel de-al Treilea Război Mondial

Vladimir Putin a afirmat, marţi, fără a oferi dovezi, că instructori occidentali se află deja în Ucraina, pretinzând că sunt mercenari, şi a avertizat că ei vor fi în vizorul tirurilor ruse.

Interceptarea comunicaţiilor ucrainene a permis adesea să se audă voci în alte limbi decât ucraineana, în engleză, franceză şi poloneză, a spus Putin într-o conferinţă de presă susţinută în Uzbekistan. „Ştim că sunt acolo, aşa-numiţii mercenari”, a afirmat Putin.

Instructorii occidentali, sub masca mercenarilor, aduc servicii militare în Ucraina, dar suferă pierderi.

„Le este din ce în ce mai greu să ascundă aceste pierderi”, a spus Vladimir Putin.

El susţine că loviturile ucrainene pe teritoriul rusesc cu ajutorul armelor furnizate de Occident sunt posibile doar cu ajutorul specialiştilor occidentali, ceea ce îi face ţinte legitime pentru Rusia.

„Militarii occidentali, dacă vor fi prezenţi în Ucraina, se vor afla şi în zona de ţintire a forţelor armate ruse. Vom face în continuare ceea ce considerăm necesar. Indiferent de cine se află pe teritoriul ucrainean”, a subliniat Putin.

Piotr Tostoi amenință Franța: Îi vom omorî pe toţi militarii francezi
Vicepreşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tostoi, a vorbit despre cel de-Al Treilea Război Mondial.

„Îi vom omorî pe toţi militarii francezi care vor veni pe teritoriul ucrainean”, îi răspunde lui Macron oficialul rus. ”Nu ne pasă de opinia sa. Nu ne pasă de Macron, de ceea ce spune, de limitele sale. Voi, francezii, care vreţi să veniţi cu militari la Odesa, sunteţi pe cale să provovcaţi al Treilea Război Mondial”, continuă Piotr Tosltoi, potrivit reuters.com.

Vezi si alte articole...