vineri, iulie 19, 2024

Frigărui din piept de pui “altfel”

MedicalFrigărui din piept de pui “altfel”

Vreți să mâncați altceva  decât banalele frigărui de pui la o variantă mai interesantă și mai gustoasă? Iată două rețete delicioase și aromate pentru frigărui din piept de pui “altfel”, perfecte pentru a impresiona familia și prietenii la un grătar sau o petrecere:

 Frigărui din piept de pui cu sos de iaurt și mentă:

Ingrediente:

500 g piept de pui dezosat și fără piele, tăiat cubulețe

200 g iaurt grecesc

1 lingură zeamă de lămâie

1 cățel de usturoi, tocat mărunt

1 legătură de mentă proaspătă, tocată mărunt

Sare și piper după gust

Ulei de măsline pentru uns

Mod de preparare:

Marinați carnea de pui într-un amestec format din iaurt, zeamă de lămâie, usturoi, mentă, sare și piper. Lăsați la frigider timp de cel puțin 30 de minute. Înfigeți carnea de pui marinată pe bețe de frigărui. Ungeți frigăruile cu ulei de măsline și puneți-le pe grătarul încins.

Gătiți frigăruile timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le frecvent, până când carnea este bine rumenită și pătrunsă. Serviți frigăruile calde cu sosul de iaurt rămas și cu garnitură preferată, cum ar fi salată verde, orez sau legume la grătar.

 Frigărui din piept de pui cu bacon și ananas:

Ingrediente:

500 g piept de pui dezosat și fără piele, tăiat cubulețe

200 g bacon feliat

200 g ananas proaspăt, tăiat cubulețe

1 lingură miere

1 lingură sos de soia

1 lingură ulei de măsline

Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Amestecați mierea, sosul de soia și uleiul de măsline într-un bol mic. Marinați carnea de pui în amestecul obținut timp de cel puțin 30 de minute. Împletiți o felie de bacon în jurul fiecărui cubuleț de carne de pui marinată. Adăugați ananasul la carnea de pui învelită în bacon.

Înfigeți ingredientele pe bețe de frigărui, alternând carnea de pui, baconul și ananasul. Ungeți frigăruile cu ulei de măsline și puneți-le pe grătarul încins.

Gătiți frigăruile timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le frecvent, până când carnea este bine rumenită și pătrunsă. Serviți frigăruile calde cu garnitură preferată, cum ar fi cartofi la cuptor sau legume la grătar.

Sfaturi:

Puteți folosi și alte tipuri de carne de pasăre, cum ar fi curcan sau pui la grătar, pentru a prepara aceste rețete. Puteți experimenta cu diverse marinate și arome pentru a crea propriile combinații unice. Asigurați-vă că grătarul este bine încins înainte de a pune frigăruile, pentru a evita lipirea. Nu supraîncălziți carnea, deoarece ar putea deveni uscată.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...