joi, iulie 18, 2024

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

ExterneFSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria, anunță Centrul pentru Rezistență Națională

Servicul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a început să recruteze ucraineni, în Transnistria, acuză Centrul pentru Rezistență Națională.

Presiuni exercitate de FSB asupra ucrainenilor, în Transnistria
Este vorba despre ucraineni care ce au trecut ilegal granița cu autodeclarata republică Transnistria. Aceștia ar putea deveni ținta serviciilor speciale rusești, potrivit Centrului de Rezistență Națională (CNS), creat de Forțele de Operații Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Cetăţenii Ucrainei care au trecut ilegal graniţa cu „Republica Moldovenească Transnistreană” sunt recrutaţi de reprezentanţii FSB din Federaţia Rusă. De la ei încearcă să extragă informații despre instalațiile militare și despre dezvoltarea porțiunii de graniță dintre Ucraina și Transnistria”, se arată în mesajul postat pe Telegram.

FSB

FSB

FSB îi șantajează că, dacă nu coleborează, vor fi returnați în Ucraina

Potrivit CNS, aceștia sunt, de asemenea, forțați de FSB să lucreze ca informatori permanenți, fiind amenințați și șantajați că, dacă refuză să colaboreze, vor fi returnați în Ucraina, unde urmează să fie încorporați.

„Astfel de acțiuni ostile demonstrează că Transnistria este lipsită de autonomie și că este, de fapt, un teritoriu ocupat de Forțele Armate Ruse. Prin urmare, îndemnăm ucrainenii să nu viziteze „republica”, indiferent de legalitatea rutei de călătorie”. au mai precizat reprezentanții Forțele de Operații Speciale ale armatei din Ucraina.

FSB

Transnistria, teritoriu ocupat de Rusia

Reamintim că autodeclarata republică Transnistria, în mod legal un teriroriu care aparține Republicii Moldova, și-a declarat unilateral independența în 1990. Dar republica secesionistă nu este recunoscută decât de alte două astfel de teritorii controlate de Kremlin, Anhazia și Osetia de Sud.

În plus, Transnistria nu este nici stat membru al Organizației Națiunilor Unite (ONU). Iar Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a declarat Transnistria „teritoriu aflat sub ocupația militară a Rusiei, în martie 2022.

Vezi si alte articole...