luni, iulie 22, 2024

Furtuna de azi-noapte a făcut ravagii în București. Peste 100 de străzi din București și peste 200 de locuințe au fost inundate

Din OrasFurtuna de azi-noapte a făcut ravagii în București. Peste 100 de străzi din București și peste 200 de locuințe au fost inundate

Furtuna de azi-noapte a inundat peste 100 de străzi din București, a afectat peste 200 de locuințe și a avariat numeroase vehicule. Locuitorii orașului au primit avertizări meteorologice de cod roșu. Noaptea trecută, Bucureștiul a fost lovit de ploi torențiale, grindină și vijelii. Situația s-a schimbat rapid în oraș: de la caniculă, s-a ajuns la furtună. Pompierii de la ISUBIF au intervenit în peste 300 de cazuri noaptea trecută.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22:00 până în această dimineaţă, ora 05:00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii – 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, a transmis ISUBIF în această dimineață.

Potrivit Știrile ProTV.ro, situația a fost următoarea: inundații, copaci și stâlpi de electricitate căzuți, plus acoperișuri smulse de vânt. În total, 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri, precum și 71 de autoturisme au fost afectate.

După ce meteorologii au emis avertizarea Cod Roșu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) a transmis aseară două mesaje Ro Alert consecutive de vreme rea în Capitală. Al doilea mesaj a fost prelungit până după miezul nopții.

„Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare: 23:20-00:30”.

Codul galben de vreme severă a fost în vigoare până în această dimineață, la ora 06:00.

Vezi si alte articole...