joi, iulie 18, 2024

Furtuni, grindină și averse abundente. Care sunt zonele vizate de vreme rea

ActualitateFurtuni, grindină și averse abundente. Care sunt zonele vizate de vreme rea

Furtuni, grindină in a doua parte a zilei apar averse abundente pe partea sudică și în centrul țării iar în rest domină atmosfera cu soare. Vântul prinde putere în ținuturile estice și în vestul extrem. Vor fi 18-19 grade în depresiuni și cel mult 26-27 de grade în sudul României.

Furtuni, grindină și averse abundente

A doua parte a zilei aduce ploi și furtuni, grindină. În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme bună la începutul zilei, dar situația se schimbă după prânz. Se intensifică vântul, se înnorează și o să plouă din când în când. Vineri au fost 30 de grade în zona Bărăganului. Sâmbătă maximele nu mai trec de 24-25 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei apar câteva ploi zgomotoase în a doua parte a zilei. Vântul devine tot mai insistent și atinge viteze de 50-60 km/h. Temperaturile pierd 4-5 grade față de ziua trecută. Vor fi în jur de 25-26 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai răcoare și temperaturile se opresc pe la 23 de grade. Avem vreme frumoasă în cea mai mare parte a zilei. Nu este exlus să vină o ploaie de scurtă durată, iar vântul prinde putere și aici.

Plouă și în Transilvania

În nordul Transilvaniei și în Maramureș aversele se întorc după-amiază și seara în zona Transilvaniei, dar s-ar putea să plouă puțin și în rest. Atmosfera se menține însorită până atunci, însă temperaturile scad și în această zonă.

În Transilvania găsim vreme instabilă, ploi torențiale, cu descărcări electrice și intensificări de vânt. Vor fi și condiții de grindină, iar cel mai mult o să plouă în zonele de munte. Ploile aduc o răcorire a vremii, mai ales la munte și în depresiuni.

Și în Oltenia o să plouă destul de mult. Cantitățile de apă pot trece de 50 de litri pe metru pătrat, iar grindina poate să creeze probleme în unele zone. Temperaturile coboară sub normal: vor fi în jur de 23-24 de grade.

În ținuturile sudice atmosfera devine instabilă în a doua parte a zilei

Se adună norii și vin ploi zgomotoase, mai abundente în nord-vestul Munteniei.
În București avem vreme schimbătoare, șanse mari de averse după orele amiezii și un vânt destul de insistent. Se răcorește față de ziua trecută.

Maxima se oprește pe la 26 de grade. La noapte mai sunt ceva înnorări și condiții de ploaie, iar minima ajunge pe la 13 grade.

Temperaturile scad și în zonele de munte. Atmosfera se menține instabilă. Apar mai multe reprize cu ploi torentale în Carpații Meridionali și Occidentali. Este posibil să cadă grinidina, iar vântul se intensifică în Carpații Orientali, dar și pe timpul ploilor.

Ploile ajung și în zona litoralului. Vor fi și perioade cu soare pe parcursul zilei , iar vântul o să bată mai tare după prânz. Se face mai răcoare decât ieri . O să avem cel mult 22-23 de grade prin stațiuni.

Vezi si alte articole...