miercuri, mai 29, 2024

Gabriela Firea: „Bucureștenii au suferit anumite confuzii, pe cine este bine să voteze, ce oferă acei candidați”

Din OrasGabriela Firea: "Bucureștenii au suferit anumite confuzii, pe cine este bine să voteze, ce oferă acei candidați"

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a exprimat convingerea că locuitorii Bucureștiului au fost afectați de anumite confuzii în contextul alegerilor locale, mai ales după retragerea candidatului comun al PSD și PNL, Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea a fost invitată la postul B1Tv joi, 2 mai, unde a explicat motivele care au stat în spatele deciziei sale de a intra în competiția pentru funcția de primar al Capitalei, chiar și după renunțarea la candidatul comun susținut inițial de PSD și PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu.

Candidata PSD la Primăria Generală a exprimat dorința de a rămâne candidatul definitiv al PSD, conform primei anunțări. Totodată, Firea a recunoscut că înțelege că intrarea sa în cursa electorală cu doar o lună înainte de alegeri a generat confuzie în rândul locuitorilor Capitalei.

„Și eu mi-aș fi dorit să fiu candidat rămas permanent și definitiv după primul anunț și să nu existe această perioadă în care sunt convinsă că bucureștenii au suferit anumite confuzii, pe cine este bine să voteze, ce oferă acei candidați, cine sunt cei care îi susțin, ce majoritate se poate realiza în Consiliul General, ce suport vor avea acei candidați din partea Guvernului, a explicat Gabriela Firea, joi, 2 mai, la postul B1Tv”, conform News.ro.

Firea a subliniat că este de părere că cetățenii sunt bine informați, atât în țară, în general, cât și în București.

„Au un anumit standard de viață, au așteptări, s-au făcut promisiuni mari, foarte mari, standardul politic și administrativ s-a ridicat foarte mult în anterioara campanie electorală și atunci e normal prin comparație bucureștenii să vadă că nu s-au realizat cele promise acum trei ani și jumătate și să aibă așteptări mari”.

Firea a explicat că nu a avut cum să respingă propunerea de a candida din partea PSD la Primăria Capitalei la alegerile din 9 iunie, după o ședință a coaliției în care au fost evaluate și alte variante de candidaturi.

Recentul sondaj realizat de INSCOP la solicitarea News.ro indică faptul că Nicușor Dan se află în fruntea intențiilor de vot ale bucureștenilor pentru Primăria Capitalei, cu 38,5%. Urmează Cristian Popescu Piedone cu 27,4%, iar Gabriela Firea se clasează pe locul trei, cu 21,4%.

De asemenea, un alt sondaj, comandat de PSD și realizat de Avangarde, arată că Nicușor Dan se află în continuare pe primul loc, urmat de Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone.

Vezi si alte articole...