miercuri, iunie 19, 2024

George Simion, ajutor de la Șor. Autoritățile au oprit sute de agitatori plătiți, trimiși spre București în sprijinul AUR

ActualitateGeorge Simion, ajutor de la Șor. Autoritățile au oprit sute de agitatori plătiți, trimiși spre București în sprijinul AUR

Oligarhul Ilan Șor și oamenii săi de încredere au încercat să trimită în România sute de persoane, care aveau misiunea de a protesta miercuri, 6 martie, alături de AUR, în timpul Congresului PPE.

George Simion, ajutor de la Șor

Planul oligarhul Ilan Șor și oamenilor săi a fost dejucat de polițiștii din Republica Moldova și România, informează moldova1.md.

„Privind acțiunile care se pregăteau pentru ziua de ieri la București, erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București, dar organizate aici, la Chișinău. Sumele care urmau a fi achitate pentru fiecare persoană care participă la București, la reuniune, pentru a compromite cumva evenimentul, ajungeau la sute de euro pe zi. Deci, ca să înțelegeți, la un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10 mii de euro”, a declarat, într-o conferință de presă, șeful poliției de la Chișinău, Viorel Cernăuțeanu.

Acesta a mai spus că persoanele din microbuzele depistate de autoritățile moldovene și române erau vorbitoare de limba rusă şi nu ştiau unde se deplasau şi în ce scop.

Acțiunile din București erau planificate inclusiv de Partidul AUR, a precizat Cernăuțeanu.

„Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele de socializare, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a spus acesta.

Ce fonduri au fost alocate pentru astfel de acțiuni

În acest context, Cernăuţeanu a spus că oamenii legii din Republica Moldova au depistat numai în ultima lună fonduri de peste 5,5 milioane de lei moldoveneşti (circa 284.000 de euro) care erau destinate finanţării unor astfel de acţiuni.

„O parte a acestor bani aveau destinaţia şi pentru următoarele măsuri – şi pentru acţiunile care se pregăteau pentru ziua de ieri (miercuri – n.r.) la Bucureşti. Erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la Bucureşti, dar organizate de aici, de la Chişinău. Dar în conclucrare cu organele de drept de la Bucureşti s-a reuşit de a stârpi aceste acţiuni. Clar, au fost o parte dintre ei care au reuşit să ajungă la Bucureşti. Ceilalţi, de comun cu organele de la Bucureşti, s-a reuşit documentarea acestora. Sumele care urmau a fi achitate pentru fiecare persoană care participa la Bucureşti la reuniune, pentru a compromite cumva evenimentul, ajungeau pe zi la sute de euro. La un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro”, a explicat Cernăuţeanu.

George Simion a participat la protest

Partidul AUR, codus de George Simion, a organizat miercuri, 6 martie, proteste la Romexpo, unde în aceste zile are loc congresul Partidului Popular European.

Liderul AUR, care a fost prezent la protest, i-a acuzat pe jandarmi că „îi apără pe austrieci” şi că au provocat protestatarii pentru a găsi motive să-i aresteze.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, dar și şefi de state şi de guverne s-au reunit la 6 și 7 martie în congres.

Vezi si alte articole...