joi, mai 23, 2024

Germania | Părinții pot schimba sexul de pe documentele copiilor încă de la naștere. La cinci ani, le pot schimba și numele, dacă există „consimțământ reciproc”

MedicalGermania | Părinții pot schimba sexul de pe documentele copiilor încă de la naștere. La cinci ani, le pot schimba și numele, dacă există „consimțământ reciproc”

Parlamentul din Germania a adoptat una dintre cele mai ample legi de autodeterminare sexuală. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda protestelor pentru drepturile femeilor. Actul de autodeterminare (SBGG) stabilește „identitatea de gen” ca o caracteristică protejată și permite părinților să schimbe sexul de pe documentele copiilor lor încă de la naștere, potrivit Reduxx.

Legea a fost sprijinită de coaliția tripartită a cancelarului Olaf Scholz. Ea a fost promovată și susținută de Partidul Social Democrat (SDP)

Persoanele care dezvăluie numele unei persoane și sexul la naștere fără permisiunea lor pot fi amendate cu până la 10.000 de euro.

Cel mai îngrijorător aspect al legii, însă, se referă la prevederea care permite părinților să modifice sexul copiilor încă de la naștere. De la cinci ani, se permit schimbări de nume și sex dacă există „consimțământ reciproc” între copil și părinții săi.

Potrivit unei descrieri a proiectului de lege de pe site-ul oficial al Bundestag-ului, Legea de autodeterminare a fost concepută „pentru a implementa o idee de bază a Legii fundamentale, protecția identității de gen, oferind oamenilor posibilitatea de a-și schimba intrarea în funcție de gen și prenume fără discriminare.”

Statul poate interveni peste decizia părinților

În urma unei modificări, se va aplica o „perioadă de blocare” de un an în care nu sunt permise alte modificări. După trecerea acelui an, numele și sexul se mai pot modifica o singură dată.

Dacă părinții aleg să facă acest lucru, aceștia pot modifica informațiile de identificare ale copiilor lor încă de la naștere. SBGG prevede că acordul unui copil este necesar de la vârsta de cinci ani. În plus, „de la vârsta de 14 ani, minorii o pot face singuri, dar necesită acordul tutorilor lor”.

Dar ce se întâmplă dacă părinții refuză să ofere permisiunea legală? Ei bine, „o instanță de familie ar decide în funcție de interesul superior al copilului”. Statul va putea anula dorințele părinților sau tutorilor legali.

În mod crucial, legea include o interdicție de dezvăluire care interzice numirea sexului și a fostului nume de naștere al unei persoane. Această interdicție se aplică și membrilor familiei din SBGG. Oricine încalcă interdicția de dezvăluire se va confrunta cu o amendă de până la 10.000 de euro. Această restricție ar putea descuraja membrii familiei să încerce să remedieze anormalitatea.

Vezi si alte articole...