joi, mai 30, 2024

Grădinița 230, aflată pe Aleea Callatis din Sectorul 6 își va redeschide porțile în luna septembrie

Din OrasGrădinița 230, aflată pe Aleea Callatis din Sectorul 6 își va redeschide porțile în luna septembrie

Grădinița nr. 230, situată pe Aleea Callatis în Sectorul 6, se pregătește să-și primească din nou copiii în luna septembrie, după finalizarea lucrărilor ample de consolidare și de reabilitare termică.

Această instituție de învățământ a trecut printr-un proces extins de renovare, având ca scop îmbunătățirea condițiilor și a siguranței clădirii.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat ieri pe pagina sa de Facebook că grădinița, care a fost renovată recent, va fi redeschisă în luna septembrie:

„Gradinița 230 își va redeschide porțile în septembrie. Am recepționat astăzi lucrările de consolidare și de reabilitare termică sporită la Grădinița 230 de pe Aleea Callatis”.

Construită acum 50 de ani, clădirea în formă de U, cu o suprafață de 1.739 de metri pătrați, a fost supusă unei modernizări serioase pentru a satisface cerințele actuale. Lucrările de reabilitare au inclus o gamă largă de intervenții, de la refacerea izolației pereților și a acoperișului până la înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice. De asemenea, toate sălile de grupă sunt acum dotate cu senzori de CO2 pentru monitorizarea calității aerului.

Printre îmbunătățirile aduse se numără adăugarea de panouri fotovoltaice și implementarea unor sisteme de ventilație performante. Clădirea a fost adusă la standardele actuale de siguranță și eficiență energetică. Investiția totală în acest proiect se ridică la 16 milioane de lei, din care 4,5 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, obținute prin PNRR, pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Grădinița 230 se pregătește să ofere un mediu educațional de top pentru prichindeii din comunitate.

Această renovare este parte a unui efort mai amplu de modernizare a infrastructurii educaționale din Sectorul 6, unde multiple școli, licee și instituții de învățământ primesc sau sunt în curs de a primi renovări și îmbunătățiri. Modernizarea grădiniței, atât la exterior, cât și la interior, are ca rezultat un mediu educațional optim pentru copiii din comunitate.

Vezi si alte articole...