sâmbătă, iulie 20, 2024

Greșeli frecvente făcute de mămici care afectează somnul nou-născutului

MedicalGreșeli frecvente făcute de mămici care afectează somnul nou-născutului

Somnul nou-născutului este o preocupare majoră pentru multe mămici. Este normal ca nou-născuții să doarmă mult, dar este important să înțelegeți că somnul lor este diferit de cel al adulților.

Iată câteva greșeli frecvente făcute de mămici care pot afecta somnul nou-născutului:

Așteptați prea mult pentru a-l pune pe nou-născut la somn: Nou-născuții sunt foarte sensibili la lumina și zgomotul din jur. Dacă așteptați prea mult pentru a-l pune pe nou-născut la somn, este posibil să îl agitați și să adoarmă greu.

Îl treziți pentru a-l hrăni prea des: Nou-născuții au nevoie să fie hrăniți la fiecare 2-3 ore, dar nu este necesar să-l treziți dacă doarme. Dacă îl treziți prea des, este posibil să-i perturbați somnul și să-i fie mai dificil să adoarmă din nou.

Îl legănați pentru a-l calma: Nou-născuții au nevoie de liniște și confort pentru a adormi. Dacă îl legănați pentru a-l calma, este posibil să-l treziți și să adoarmă greu.

Îl mutați dintr-un loc în altul: Nou-născuții se simt mai confortabil atunci când sunt în același loc. Dacă îl mutați dintr-un loc în altul, este posibil să-l deranjați și să adoarmă mai greu.

Îl lăsați să adoarmă în brațe: Este ok să-l lăsați pe nou-născut să adoarmă în brațe, dar este important să-l transferați într-un loc sigur de dormit, cum ar fi un pătuț sau un coș de dormit, înainte de a adormi.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să îmbunătățiți somnul nou-născutului:

Creați o rutină de somn: O rutină de somn poate ajuta nou-născutul să se pregătească pentru somn. Această rutină poate include un duș cald, o baie relaxantă, o masă ușoară și o poveste înainte de culcare.

Creați un mediu de somn liniștit și întunecat: Un mediu de somn liniștit și întunecat va ajuta nou-născutul să se relaxeze și să adoarmă mai ușor.

Asigurați-vă că nou-născutul se simte confortabil: Asigurați-vă că nou-născutul este îmbrăcat corespunzător pentru temperatura camerei și că are o pătură moale și confortabilă.

Lăsați-l să adoarmă singur: Dacă nou-născutul adoarme greu, încercați să-l lăsați să se trezească singur. Acest lucru îl va ajuta să învețe să se liniștească singur.

Este important să rețineți că fiecare nou-născut este diferit și are propriile nevoi de somn. Nu există o singură soluție care să funcționeze pentru toți. Experimentați cu diferite tehnici pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru nou-născutul dumneavoastră.

Vezi si alte articole...