joi, noiembrie 30, 2023

Greta Thunberg, condamnată, din nou, la plata unei amenzi cu privire la blocarea portului Malmoe

EconomieGreta Thunberg, condamnată, din nou, la plata unei amenzi cu privire la blocarea portului Malmoe

Greta Thunberg a fost condamnată la 90 de zile-amendă, reprezentând 5.500 de coroane suedeze (476 de euro), potrivit unor jurnalişti de la faţa locului.

Ea a participat la blocarea portului Malmö la 24 iulie, imediat după ce a fost condamnată prima oară cu privire la o acţiune identică, în iunie.

”Acest lucru arată în mod precis faliile sistemului nostru: cele şi cei care încearcă să apere persoanele, planeta şi viaţa sunt cele care se confruntă cu acest fel de consecinţe juridice”, a declarat ea la ieşirea din tribunal.

Ea purta un tricou cu inscripţia ”Stand up for science” (”Să apărăm ştiinţa!”).

În schimb, ”cei care provoacă criza climatică – o problemă de viaţă şi de moarte – distrug (planeta) fără (să suporte) consecinţe”, a denunţat ea.

Procurorul Jörgen Larsson a acuzat, în şedinţă, că Greta Thunberg ”a particpat împreună cu alte persoane la blocarea unei rute fără autorizare şi a perturbat ordinea publică”.

Greta Thunberg a blocat, împreună cu alţi activişti, în acea zi, accesul în portul Malmö, în semn de protest faţă de folosirea combustibililor fosili şi a refuzat să se supună ordinelor poliţiei.

Ea a fost arestată, atunci, împreună cu alţi cinci activişti de către poliţie.

La primul proces, la 24 iulie, imediat înainte de blocarea portului, Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnată la plata unei amenzi în valoare de 1.500 de coroane suedeze şi la despăgubiri în sumă de 1.000 de coroane suedeze.

Vezi si alte articole...