luni, iulie 22, 2024

Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan dorește să oprească tăierile ilegale ale copacilor din zona retrocedată a Parcului IOR

Din OrasGrupul de Inițiativă Civică IOR – Titan dorește să oprească tăierile ilegale ale copacilor din zona retrocedată a Parcului IOR

Tăierea copacilor din zona retrocedată a Parcului IOR continuă, iar Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan îndeamnă bucureștenii să vină în zonă și să încerce să oprească această acțiune ilegală. Scopul acestui grup este de a proteja zona verde a Parcului IOR și de a opri tăierile ilegale ale copacilor din acea zonă. Un videoclip postat de grupul de inițiativă pe pagina de Facebook arată cum copacii sunt tăiați și cum spațiul verde este distrus. În acest context, Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan face un apel la toți cetățenii care doresc să-i ajute să salveze parcul și să oprească tăierile ilegale.

URGENT: tăierile ilegale din parcul IOR continuă, chiar în momentul în care vorbim. Facem apel la toți cetățenii să vină în zona retrocedată și să ne ajute să le oprim.

Membrii grupului de inițiativă civică IOR – Titan, format din bucureșteni care locuiesc în apropiere de Parcul IOR, primesc recomandări de la internauți să contacteze poliția și să facă o plângere în legătură cu tăierile ilegale de arbori din parc. Scopul grupului este de a proteja și de a reîntregi parcul, luptând împotriva tăierilor ilegale de arbori și pentru conservarea spațiilor verzi din zonă.

Am crescut lângă Parcul IOR, ne-am petrecut copilăria aici sau ne-am mutat recent și am descoperit frumusețea acestui loc, suntem părinți care și-au plimbat copiii în primele zile din viață chiar prin această zonă, care avea o frumusețe aparte, suntem iubitori de natură, de sport, pensionari, tineri care și-au găsit jumătatea în acest parc, artiști, ingineri, casieri în supermarket sau angajați în instituțiile statului. Oricât de diferiți am fi, „zona retrocedată” sau „zona sălbatică”, cum ne plăcea să-i spunem, ne-a adus împreună și ne-a arătat că, de fapt, ne dorim același lucru: reîntregirea Parcului IOR și salvarea „zonei retrocedate” de la mutilare.

Scopul membrilor grupului este de a lupta pentru salvarea spațiului verde și pentru a recupera zona retrocedată a Parcului IOR. Aceștia își doresc să protejeze și să conserve zonele verzi din zonă, luptând împotriva acțiunilor care duc la distrugerea lor.

Un oraș nu poate să respire cărămizi, borduri și betoane. Orașul este construit din comunități iar acestea se destramă în absența unui mediu natural sănătos. Dezvoltarea economică a comunităților noastre nu trebuie să se facă în detrimentul spațiilor verzi, prin distrugerea parcurilor, ci dimpotrivă, prin ocrotirea și extinderea acestora, a scris grupul.

Membrii grupului au inițiat o petiție intitulată „Nu cedăm Parcul IOR” pentru a lupta pentru salvarea acestuia. Până în prezent, petiția a strâns peste 16.000 de semnături din partea cetățenilor care susțin cauza. Scopul acestei petiții este de a atrage atenția asupra importanței protejării zonelor verzi și de a încuraja autoritățile să ia măsuri pentru protejarea și conservarea Parcului IOR.

Vezi si alte articole...